Retsept taaskord Aive Luigela kõige suurepärasemast uhiuuest "Tervise kokaraamatust".
Vaja läheb:
- 3-4 keskmist porgandit
- 1 magus õun
- 8 sl (1,2 dl) maitsestamata jogurtit
- 100 g keedetud krevette või krabipulkasid
- 1 tl õunaäädikat
- 1 tl (külmpressitud oliivi)õli
- 1 tl hakitud tilli
- 1 sl hakitud münti
- 1 tl suhkrut/mett
- Soola, pipart
1. Sega õunaäädikast, õlist, jogurtist ja värsketest või kuivatatud maitsetaimedest kokku kaste. Maitsesta soola, suhkru/mee ja pipraga.
2. Riivi puhastatud porgandid ja õun, piserda üle õunaäädikaga ning sega krevettide või peenekshakitud krabipulkadega.
3. Vala peale kaste ja kaunista maitserohelise ja krevettidega. Kes soovib, võib, nagu mina retsepti korralikult läbi lugemata kogemata tegin, kastme hoopis salatiga läbi segada. Lõpptulemus on igal juhul nämma!
4. Söö salatit eelroana või lihtsalt vahepalana nälja kustutamiseks. Kes soovib, võib peale puistata ka veidi röstitud seesamiseemneid või röstitud-jahvatatud linaseemneid.
No comments:
Post a Comment