Tuesday, September 27, 2011

Suvikõrvitsa - kanaomlett ahjutomatitega

Omlett on endiselt äärmiselt lihtnekiireuniversaalne ja hästi kõhtu täitev toit. Sobib igaks toidukorraks, isegi peolauale, ning mahub hästi lõunakarbikesse.



Ahjukuivatatud tomatid täiendavad kana ja suvikõrvitsat suurepäraselt!

Vaja läheb:
  • 10 muna
  • 1 dl vett
  • 150-200 g ahju- või grillkanatükikesi
  • 300 g suvikõrvitsakuubikuid
  • Ahju- või päikesekuivatatud tomateid*
  • 1,2 tl meresoola
  • Pipart, jahvatatud tšillit
  • Värsket või külmutatud tilli
  • (Röstitud-jahvatatud linaseemneid)
  • Õli vormi määrimiseks
  • Soovi korral riivjuustu
*Tomatite (ikka kodumaiste!) ahjus kuivatamiseks tuleb nad pesta, sektoriteks lõigata, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile asetada, meresoola-pipraga üle puistata ning 100-kraadises ahjus seni kuivatada, kuni nad soovitud konsistentsi saavutanud on. See võtab umbkaudu 5-8 tundi või veel kauem. Kui tomatid jahtunud on, tuleb nad tihedalt väikesesse purki laduda ning hea õliga üle kallata. Soovi korral võib tomatite vahele ka hakitud basiilikut ja küüslauguküüsi panna. Nad seisavad külmikus sel moel üsna pikka aega.


Omlett valmib nii:

1. Klopi munad veega lahti, maitsesta soola, pipra ja tšilliga.
2. Määri vorm õliga. Aseta põhja mõned kana- ja suvikõrvitsatükid ning tomatid.
3. Kalla ülejäänud suvikõrvitsakuubikud ja kanatükid munasegu hulka, lisa till (ja linaseemned) ning sega hästi läbi.
4. Kalla segu vormi ning küpseta 225-250 kraadi juures seni, kuni munad hüübinud- 40-50 min või veidi vähem/kauem, olenevalt ahjust. Kui soovid, võid omleti vahetult enne ahjust võtmist riivjuustuga üle puistata.
5. Lase omletil täielikult jahtuda, lõika tükkideks ning lase hea maitsta!


Justkui pirukas!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...