Saturday, September 3, 2011

Pähklikattega kala

Pähkli- ja tšillikattega kala on tõsiselt maitsev ja omapärane amps! Suurepärane kombinatsioon kala ja pähklite kasulikest omadustest.


Retsept on pärit ühest vanast Oma Maitsest. Pidin ka väikesed muudatused ellu viima, kuna laimi ja vürtskööment mul ei olnud ning täidisesse tuleb kohe kindlasti ka veidi vett lisada, vastasel juhul on teda üsna võimatu kalale määrida.

Vaja läheb:

  • 4 suurt või 5 väiksemat valge kala fileed
  • 1-2 riivitud küüslauguküünt
  • 1 sl oliivi- või taimeõli
  • 5 sl sidruni- või laimimahla
  • Ürdi- või meresoola
Katteks:
  • 100 g india pähkleid
  • 1 väike punane tšillipaprika
  • 6 küüslauguküünt
  • Väike jupp ingverit
  • 1 sl vürtsköömneid (kuigi tavaline köömen on totaalselt teine asi, sobis ka see väga hästi!)
  • 2 sl oliivi- või taimeõli
  • Vett

Kala valmib nii:

1. Riivi küüslauk, sega õliga ning määri kalafileedele. Pigista peale veidi sidruni- või laimimahla ning riputa üle soolaga. Lase fileedel 20-30 min marineeruda.


2. Katte jaoks sega kõik selleks mõeldud ained köögikombainis või, nagu mina tegin, jahvata pähklid kohviveskis, lisa pisikeseks hakitud tšilli, riivitud küüslauguküüned ja ingver ning jahvatatud (vürts)köömned. Lisa õli ja nii palju vett, et segu määritav oleks.


3. Kata fileed seguga ning küpseta 200 kraadi juures 15-20 min. Söö veidi jahtunult (siis on maitsed tunduvalt paremini esil!) värske salati või juurviljade seltsis!

India pähkel on ülitore!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...