Tuesday, April 5, 2011

Kana-kruubisalat

Kana-kruubisalat on minu isiklik lemmik! Kui ma teda aastavahetuse puhuks esimest korda valmistasin (enda tarbeks, kuna ülirasvase majoneesi, hapukoore ja keeduvorstiga mina ei mängi!), sai temast imekombel ema kartulisalatile tõsine konkurent.


Isa ütles lausa, et talle meeldib kruubisalat hoopistükkis rohkem. Ka Paul ja ema pistsid salatit väga hea meelega. Üllatus missugune!


Kruubid on salati sees eriti toredad, kuna krõmpsuvad pehmelt hamba all ning sobivad kanaga ülihästi kokku. Suured porgandirattad on muidugi ka ütlemata vahvad! Muudest maitsvatest komponentidest rääkimata. :)


Vaja läheb:
  • u 3 kl keedetud odrakruupe
  • 2 kl grill- või ahjukanatükikesi
  • 0,5 pikka kurki
  • (2-3 marineeritud kurki)
  • 2 keedetud porgandit
  • 1 kl konservherneid
  • 1-2 õuna
  • 3 keedetud muna
  • 1 kl maitsestamata jogurtit
  • 1 kl lahjat majoneesi
  • 2 tl sinepit (mina kasutan ikka ja ainult enda valmistatud imelisimat õunasinepit)
  • 0,5 tl mett
  • Soola, pipart
  • Tilli, rohelist sibulat

Salat valmib nii:

1. Kalla kruubid ja herned suurde kaussi.
2. Lisa ratasteks viilutatud porgandid, ribastatud/tükeldatud kana ning väikeseks hakitud õun, kurk ja muna.


3. Sega kastmeks kokku maitsestamata jogurt, majonees, sinep, mesi ja (kuivatatud) till.
4.
Sega salat kastmega läbi ning maitsesta meelepärase koguse soola ja pipraga. Lisa vajadusel veel veidi majoneesi, sinepit või jogurtit.



5. Lase salatil enne sööma asumist vähemalt mõned tunnid külmas maitsestuda.

Salati peale sobivad toredasti nt roheline sibul, röstitud seemned, kurgi- tomati- või oliiviviilud ja kõrvale viil koduküpsetatud täisteraleiba! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...