Kuigi retsept näeb ette jogurti-majoneesikastet, julgen arvata, et ta on ka vinegrettkastmega (külmpressitud õli + sidrunimahl + väike veini- või õunaäädikas, mesi) väga maitsev!
Retsepti leidsin raamatust "Frantsila talu köök". Suurendasin aga veidi mooniseemnete ning vähendasin majoneesi kogust ja muutsin valmistamisjuhendit.
Vaja läheb:
- 1 väike peakapsas
- 1-2 dl viinamarju
- 1 apelsin
- 1 õun
- 1 purk konservvirsikuid
- 2-3 tl mooniseemneid
- 0,5 dl maitsestamata jogurtit
- 1 tl mett/rafineerimata suhkrut
- 0,5 tl või veidi rohkem meresoola
- 2 dl lahjat majoneesi
Salat valmib nii:
1. Riivi kapsas (seda on mugavaim teha spetsiaalse viilutaja abil), puista peale veidi meresoola ning pigista kapsast käte abil seni, kuni ta pehmemaks muutub ning mahla välja ajama hakkab.
2. Lõika viinamarjad, kooritud apelsin ja õun ning konservleemest kurnatud virsikud pisikesteks tükkideks. Lisa koos mooniseemnetega kapsale ja sega hästi läbi.
3. Valmista kaste ja kalla salatile. Sega läbi ning lase mõni tunnike või järgmise päevani külmas maitsestuda.
4. Asu krõmpsutama!
No comments:
Post a Comment