Sunday, April 3, 2011

Hiigelšampinjonid sinihallitusjuustu, õuna ja sibulaga

Kohtasin poes täiesti juhuslikult nelja hiiglaslikku šampinjonipoissi, kes täiesti omavoliliselt kohe mu ostukorvi hüppasid. Seenenelik oli lihtsalt nii nummi, et ei suutnud neile kuidagi vastu panna!


Kuna külmikus leidus ka kild sinihallitusjuustu, otsustasingi veel mõned komponendid appi võtta ning seened toredasti ära täita. Lõpptulemus oli hästi-hästi mahlane ja maitsev! Õuna valisin eelkõige seetõttu, et sinihallitusjuustu soolasusele kontrasti anda.


Täidetud šampinjonid maitsevad suurepäraselt nii soojalt kui külmalt! Loomulikult võib, kellel hiigelšampinjonide seas lööki ei ole, võib täitmiseks ka nende veidi väiksemad liigikaaslased valida.


Vaja läheb:
  • 4 hiiglaslikku šampinjoni või sama koguse ulatuses veidi väiksemaid seeni (kokku 300-400 g)
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 0,5 õuna
  • Võid/oliiviõli
  • 1 sl lahjat majoneesi
  • Musta pipart
  • Hästi tsipake (ürdi)soola

Šampinjonid valmivad nii:

1. Pese seened. Eemalda jalad ja haki need pisikesteks tükkideks.
2.
Haki ka sibul, küüslauk ja õun hästi väikeseks ning hauta neid pannil võis või oliiviõlis, kuni sibul on klaasjas. Lase segul veidi jahtuda.


3.
Pudista hulka sinihallitusjuust ja lisa majonees. Maitsesta pipra ja vähese soolaga (juust on ise ka soolane). Täida šampinjonid tihedalt seguga.


4.
Küpseta 225-250 kraadi juures paarkümment minutit.


Seene-Mikud :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...