Mina valmistasin koogi asemel hoopiski väikesed toredad muffinid. Poolest kogusest valmis neid lausa 9 tk. Järgmisel korral küpsetan aga kindlasti koogi, kuna usun, et see tuleb veel maitsvam! Mahlasem kohe kindlasti.
Retsept on pärit raamatust "GI kogu perele". Asendasin psylliumiseemned kanepiseemnetega, kuid loomulikult, olenevalt kodusest varust, võib ka ainult üht sorti seemneid kasutada.
Vaja läheb:
- 2 dl (speltanisu) täisterajahu
- 1 dl täisterakaerahelbeid
- 3 sl jahvatatud linaseemneid
- 2 sl jahvatatud kanepiseemneid
- 100 g peeneks hakitud sarapuupähkleid (või mõnd teist pähklilist)
- 2 tl söögisoodat
- 2 tl kaneelipulbrit
- 1 tl jahvatatud kardemoni
- 2 apelsini
- 2 banaani
- 2 sl vedelat mett (soovi korral rohkem)
- 0,5 dl rapsiõli (võib asendada ka mõne tervislikuma, nt kookosõliga; usun, et ka sulavõi ei tee paha)
- 2 dl maitsestamata jogurtit
- 0,5 dl kakaod
- 1 muna
Kook valmib nii:
1. Pane ahi 175 kraadi juurde sooja.
2. Sega kausis kuivad koostis- ja maitseained.
3. Riivi apelsinikoor, pressi viljalihast mahl välja ning püreesta banaanid.
4. Lisa kuivainesegule mesi, õli, jogurt, banaanipüree, apelsinimahl, riivitud koor ja vahustatud muna.
5. Sega kleepuvaks tainaks, vala see võitud ahjuvormi ning küpseta ahju keskosas 55 min. Muffinite puhul kulub aega veidi vähem.
6. Lase küpsetistel veidi jahtuda, lõika tükikesteks ning asu näksima!
No comments:
Post a Comment