Wednesday, April 27, 2011

Kliimundris ahjuräimed

Rahvuskala ei pea ilmtingimata pannil tohutus koguses rafineeritud õlis ujutama. Ahjus küpsetatud kliides paneeritud räimepoisid on samuti väga-väga maitsvad!


Kes soovib, võib poest või turult kohe räimefileed hankida, kellel aga viitsimist ja aega jagub, võib muidugi (turult) pirakad värsked räimed hankida ning nad ise ära puhastada. See ei ole üldse hirmus ega keeruline :)


Retsept on pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust".


Vaja läheb:
  • 400 g räimefileesid (u 20 tk)
  • 1 kl kliisid (mina panin pooleks kaera- ja nisukliisid, kuid võib kasutada ka ainult üht neist)
  • 1 tl meresoola
  • 0,5 tl musta pipart
  • Sidrunipipart
  • 2 tl hakitud tilli (võib kasutada ka kuivatatut)
  • Paneerimiseks täisterajahu (hästi sobib rukkijahu!) ja mune (u 2-3 tk)

Räimed valmivad nii:

1.
Sega kokku kliid, maitseained ja hakitud till.

2.
Veereta fileesid esmalt jahus, seejärel lahtiklopitud munas ning lõpuks kliides.

3. Lao räimed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.


4. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 min, kuni nad on kuldpruunid. Kui soovid, võid nad vahepeal ka ümber pöörata.


5. Söö räimi värske salatiga.


Räimede seltsi sobib imeliselt kaste, mis valmib ülilihtsasti:
sega omavahel kokku maitsestamata jogurt (mida saab suurepäraselt kodus valmistada), meelepärane kogus sinepit ja/või mädarõigast, ürdisoola ja pipart. Kindlasti võiks lisada ka rohelist sibulat ja värsket tilli!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...