Sunday, April 17, 2011

Lillkapsas ja porgand rohke juustu ja küüslauguga ning väikese klii ja linaseemnega

Lapsena sai suvel alatasa rohke riivsaiaga pruunistatud lillkapsaid nositud. Maitsesid küll ülihästi, kuid nüüd olen ma kõike muud kui nisujahu fännklubi esindaja. Sellest pole aga lugu, sest, nagu välja tuleb, on riivsai suurepäraselt kliidega asendatav!


Porgandirattad trügisid samuti lillkapsa sekka. Ühes küüslauguküünte, rohke juustu ja röstitud jahvatatud linaseemnetega. Õigesti tegid- nad sobisid sinna imeliselt!


Kuna külmpressitud õli (va kookosõli) kuumutamist ei kannata, tuleb teda toidule alles lõpus niristada. Lõpptulemus on tänu talle veelgi suussulavam!


Lillkapsa-porgandiroog on tervislik ja hästi nämma ning osutub juustusõprade seas kindlasti väga menukaks! Emal ja Paulil, kes koos minuga lillkapsaid ja porgandeid kahvli otsa torkasid, jagus üllitise kohta igatahes vaid suurimaid kiidusõnu!

Vaja läheb:
  • 1 lillkapsas
  • 3 suurt porgandit
  • Võid
  • 5-6 suurt küüslauguküünt
  • 150-200 g riivjuustu (eriti hästi peaks sobima ka sinihallitusjuust!)
  • 1-2 sl kaerakliisid
  • 2-3 tl röstitud jahvatatud lina- või kanepiseemneid
  • Meresoola
  • Jahvatatud musta pipart
  • Santa Maria Garlic and Pepper'it
  • Rohkelt tilli ja/või rohelist sibulat
  • 1 sl külmpressitud õli (nt oliivi-, kookose-, kõrvitsaseemne-, seesami- või kanepiõli)

Toit valmib nii:

1
. Pese lillkapsas ning eralda õisikuteks.
2. Pese ja koori porgandid, lõika ratasteks.


3. Keeda kapsaõisikuid ja porgandirattaid soolaga maitsestatud vees, kuni nad on peaaegu pehmed (paarkümmend minutit). Päris pudruks ei tasu lasta. Kurna.
4. Sulata pannil (hea oleks kasutada wok-panni) veidi võid ning pressi hulka küüslauk.
5.
Lisa minuti-paari pärast (ära küüslauku päris pruuniks lase) keedetud lillkapsaõisikud ja porgandirattad ning sega nad küüslaugu-võiseguga läbi. Lisa ka kaerakliid ning sega veel.

6.
Woki segu mõni aeg ning tõsta pliidilt.



7. Haara suur kauss ning aseta sinna pool lillkapsa-porgandisegust. Puista vahele soola-pipart, röstitud jahvatud seemneid, tilli ja/või rohelist sibulat ning riivjuustu. Kalla peale ülejäänud osa porgandist ja kapsast ning viska peale uus kogus soola-pipart, seemneid, tilli ja/või rohelist sibulat ning riivjuustu. Kalla kõige otsa veidi külmpressitud õli ning sega kogu kausitäis korraks läbi.
8.
Asu sööma!


Roog on ühtviisi maitsev nii soojalt kui külmalt!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...