Friday, April 29, 2011

Grillkana-ananassi-saibitort

Grillkana, ananassi, pirni, õuna ja karriga saibitort on ülimalt mahlane ja maitsev! Mitte ühegi tordimaitsja huulilt ei tulnud nurisevat kommentaari.


Kuigi, tõepoolest, paljuräägitud Saib sisaldab tõepoolest ka veidi lisaaineid, arvan ma, et röstsaiale teeb ta siiski silmad ette, kuna tegemist ei ole tavalise väärtusetu nisujahupätsiga ning Saib sisaldab ka teatud hulga täisterarukkijahu.


Kahjuks ei oska ma sarnase kergitusmeetodiga 100% rukkijahust küpsetist ise valmis teha (kui oskaksin, siis asuksin KOHE küpsetama!), mistõttu tulebki Saibiga leppida. Soolane tort on pidupäeva (nt jänkupühade) puhul ju siiski tore!


Veel lisaainetest rääkides, siis ülejäänud tordikomponendite seas neid üldiselt leiduda ei tohiks. Ananassikonserv on muidugi veidi kaheldav nähtus, kuid kes soovib, võib selle mahepoest hankida või hoopiski terve ananassi haarata ja selle ise tükkideks lõikuda. Tavapoest võiks igal juhul omas mahlas konservi haarata. Kana võib aga kohalikust kanalast hankida ning ise valmis küpsetada!


Varsti saab ka kodumaiseid õunu-pirne kasutada ning maitsestamata jogurtit saab väga edukalt kodustes tingimustes valmistada. Kohe mitu liitrit korraga!


Tordiidee on pärit lihavõttepühade-eelsest SL Õhtulehest, kuid ma muutsin koguseid, komponente ja valmistamismeetodit üpris palju.

Vaja läheb:
  • 24 viilu Saibi
  • 1 kl piima
Täidis:
  • 1 grillkana
  • 1 suur õun
  • 1 suur pirn
  • 1 purk purustatud ananassi (või ananassirõngaid- need on mahlasemad ja saab ise meelepärase suurusega tükikesteks lõigata)
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1-2 tl sidrunipipart
  • 1 tl karripulbrit
  • 2 kl maitsestamata jogurtit
  • (Meresoola)
Kaunistamiseks:
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 kl maitsestamata jogurtit
  • Riivjuustu
  • Paprikatükikesi, idusid, kurgiviile, kirsstomateid, viinamarju, linaseemneid, maitserohelist vm meelepärast

Tort valmib nii:

1. Lõika luudelt eemaldatud ja nahast puhastatud kanaliha väikesteks tükkideks. Tee sama ka kooritud õuna ja pirniga.
2.
Nõruta ananass ja lõika vajadusel pisemaks.

3.
Sega kõik komponendid maitsestamata jogurtiga läbi. Lisa ka karri, sidrunimahl ja -pipar ning vajadusel veidi meresoola.



4. Aseta kandikule/taldrikule 8 viilu Saibi. Kui soovid, võid viilude ääred eemaldada, kuid minul isiklikult ei ole nende vastu midagi. Kuna viilude vahele jäävad väikese tühimikud, võid need Saibi ääretükkidega täita. Immuta viile piimaga.


5. Tõsta peale pool täidisest ning aja kenasti laiali.


6. Lao uus kiht Saibe, immuta samuti piimaga ja aseta peale uus kiht täidist.
7. Aseta peale viimane kiht Saibe ning kata nii külgedelt kui pealt toorjuustu-maitsestamata jogurti kihiga. Toorjuust võiks enne jogurtiga kokkusegamist veidi toasoojas seista, kuna muidu on ta ühtlase massi saamiseks liialt kõva; soovi korral võid jogurti ja toorjuustu kokkusegamiseks miksrit kasutada.


8. Kaunista tort pealt meelepäraste ainetega ning riputa äärtele riivjuustu.


9. Lase tordil vähemalt pool päeva (soovituslikult lausa järgmise päevani) külmas seista ja imbuda.
10.
Asu sööma!


Amps!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...