Antud salat on üks lihtsamaid, mida kohanud olen. Kõik komponendid tuleb kokku kallata, ainus vaev on suitsukala tükeldamine ja pähklite röstimine.
India pähklite puudusel võib vabalt ka mõnd muud pähklipoissi kasutada (olgugi et indiakad on pähklite seas väärtuselt esirinnas ning maitsevad võrreldes mõne teisega kordi paremini). Nüüd, mil olen salatit juba ligi kümme korda valmistanud, olen aga järeldusele jõudnud, et kõige paremini sobivad salatisse hoopiski röstitud maapähklid, mis on sinna lisatud vahetult enne serveerimist!
Retsepti kohtasin aastaid tagasi Anni Arro raamatus "Salatid, pirukad, suupisted". Oh mind rumalukest küll- oleks võinud ju salati juba ammu-ammu järele proovida! Nüüd troonib ta igatahes mu lemmiksalatite nimekirja eesotsas!
Vaja läheb:
- 120 g (või rohkem) valget suitsukala (kõige parem salat valmib külmsuitsu heeringafileega!)
- 1 purk (400 g) kikerherneid
- 400 g kodujuustu (4%)
- 1-3 sl röstitud inda pähkleid või maapähkleid
- Murulauku/rohelist sibulat, punet, basiilikut
- 0,5 sidruni mahl
- 3-4 sl külmpressitud oliiviõli
- 1 sl mett või rafineerimata roosuhkrut
- Pipart
- Vajadusel veidi ürdi- või meresoola
Salat valmib ülilihtsasti:
1. Rösti pähklid kuival pannil või ahjus. Tükelda veidi väiksemaks või kasuta tervelt.
2. Nõruta kikerherned ning tükelda suitsukala pisemateks tükkideks.
3. Sega kikerherned, kodujuust, suitsukala ja maitseroheline kausis kokku. Lisa sidrunimahl, oliiviõli, mesi/roosuhkur ning maitsesta musta pipra ja vajadusel ka näpuotsatäie ürdi- või meresoolaga.
4. Lase salatil veidi külmas seista ning serveeri kausikeses. Sega pähklid hulka vahetult enne serveerimist, kuna siis jäävad nad mõnusalt krõmpsud, mitte ei imbu läbi. Parima maitsega on salat muidugi järgmisel päeval, mil kõik komponendid on kenasti marineerunud.
No comments:
Post a Comment