Nõgesepannkoogid on 100% täisteradest- pool teraviljasaadusest moodustab täisteranisujahu ning ülejäänu täisterakaerahelbed.
Eriti hästi maitsevad pannkoogid omatehtud maitsestamata jogurti ja meelepärase (toor)moosiga. Kodujuust sobib samuti pannakate seltsi suurepäraselt!
Toredad pannkoogikaaslased on ka mesi, toorjuust, kohupiimakreem, puuviljasalat vms. Loomulikult ka kõikvõimalikud seemnepoisid! :)
Kõige kasulikum oleks nõgest muidugi suurema kuumutamiseta (ainult korraks keeva veega üle kallatult) tarbida, kuid ega ta pannkookideski ju väga meeletult kuuma saa (võrreldes tunde ahjus küpsevate kookide-pirukatega).
Retsept on taaskord pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust".
Antud kogusest valmib u 10 kooki
Vaja läheb:
- 1 kl (2,5 dl) keefirit või petti (sobib ka maitsestamata jogurt)
- 1,5 dl täisterakaerahelbeid
- 1,5 dl täisteranisujahu
- 0,5 tl söögisoodat
- 1 muna
- 1 sl (oliivi)õli
- 1 sl hakitud tilli (võib ka välja jätta)
- Meresoola, rafineerimata suhkrut
- Oliiviõli praadimiseks
- (Röstitud jahvatatud linaseemneid)
Pannakad valmivad nii:
1. Sega helbed peti või keefiriga ja lase 10 min paisuda.
2. Sega jahu sooda, soola ja suhkruga ning lisa helbesegu. Võid hulka puistata ka veidike röstitud jahvatatud linaseemneid.
3. Vala nõges sõelal kuuma veega üle, lase veidi jahtuda ja haki tema küljest nopitud lehed peenikeseks.
4. Sega nõges (, till) ja õliga lahti klopitud munad tainasse. Kui tainas esialgu liiga paks on, võid lisada törtsu vett.
5. Küpseta koogid väheses oliiviõlis keskmisel kuumusel helepruuniks.
Mittenakkuva panniga võib kooke ka täitsa ilma õlita küpsetada proovida, kuid mina panin seekord ikka õli ka. Mitte meeletult palju, kuid veidi siiski. Viimased paar kooki küpsetasin aga peaaegu kuival pannil ja tulid ka täitsa kenasti välja.
6. Söö moosi, maitsestamata jogurti, kodujuustu, mee, seemnete või muu meelepärase seltsis! Nagu pannkookide puhul ikka, maitsevad nad hästi nii soojalt kui külmalt.
No comments:
Post a Comment