Saturday, May 28, 2011

Lõhehakklihaga täidetud paprikad

Täitsin paprikad tavapärase rasvase seahakkliha asemel hoopis headest rasvadest pakatava lõhehakklihaga! Seltsiks väike täisterariis, sibul ja muud toredat. :)


Lõhehakklihaga täidetud paprikate valmistamine ei nõua palju aega ja vaeva ning lõpptulemus maitseb suurepäraselt nii soojalt kui külmalt!


Eriliselt hästi sobib paprikate peale või kõrvale kõige suurepärasem rabarberikaste! Rabarberid on tärkamas, nii et tasub keetmiseks valmistuma hakata!



Vaja läheb:
  • 600 g külmutatud lõhehakkliha
  • 5 väiksemat paprikat
  • 1 sibul
  • 1 muna
  • 3 dl keedetud täisterariisi
  • 1 tl või tsipake rohkem meresoola
  • Jahvatatud musta pipart (julgelt!)
  • Sidrunipipart (veel julgemalt!)
  • Riivjuustu
  • Röstitud seemneid serveerimiseks

Paprikad valmivad nii:

1.
Sulata lõhehakkliha üles ja kalla kaussi.

2.
Lisa hakitud sibul, kuna, sool, pipar, sidrunipipar ja keedetud täisterariis. Sega hästi läbi.

3.
Pese paprikad, lõika pooleks ning eemalda seemned.



4. Riputa paprikate põhja veidi soola ja pipart ning tõsta peale hakklihasegu.


5. Aseta täidetud paprikad küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ning kalla põhja veidike vett. Kata vorm fooliumiga.
6.
Küpseta 250-kraadises ahjus 30 min, seejärel eemalda foolium.

7.
Küpseta paprikaid veel u 20-25 min. Lõpu eel lisa ka riivjuust.



8. Serveeri paprikaid soojalt värske salati ja/või juurviljade seltsis. Haara paprikate kõrvale kindlasti külmikust või keldrist kindlasti ka purgike rabarberikastet!

Viska peale ka röstitud jahvatatud linaseemneid! Seesamid ja kõrvitsaseemned on samuti toredad. Päevalilleseemned ka!

Kas teadsid, et paprika sisaldab köögiviljadest kõige enam C-vitamiini?!

2 comments:

Anonymous said...

täiega tuusad pildid. eriti valgus nendel. mulle väga meeldib.

Kata said...

Rõõm kuulda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...