Kahtlemata on isevalmistatud kamajahupallikesed aga tunduvalt-tunduvalt tervislikumad!Madalama rasvasisaldusega toorjuustu ning rafineerimata roosuhkrut kasutades on tegemist üsna süütute maiustega! Kamajahu röstimiseks kulus samuti ainult paarkümmend grammi võid ja teelusikatäis külmpressitud kookosõli.
Ma otsustasin hulka hakkida eelmisel sügisel kompotiks tehtud õunu ja pirne ning musti ploome, mida eelnevalt veidi maasikalikööris leotasin (leotusvedeliku kallasin hiljem samuti pallikesetaina hulka). Sobisid suurepäraselt!
Retsept on pärit 2006. a juuni Oma Maitsest, kuid mascarpone asemel võtsin kasutusele 13% rasvasisaldusega toorjuustu, kuivatatud jõhvikate asemel kompotiviljad ja mustad ploomid ning tavalise suhkru asendasin rafineerimata roosuhkruga.
Antud kogusest valmib u 35 trühvlit
Vaja läheb:
- 250 g magedat toorjuustu
- 2,5-3 dl vähese või ja tumeda roosuhkruga röstitud kamajahu
- 50-60 g või rohkem pisikeseks hakitud kompotiõunu või -pirne (soovitavalt ikka enda valmistatud kompotist) ja/või eelnevalt alkoholis leotatud musti ploome/rosinaid/jõhvikaid
- 100 g tumedat, vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaadi
- (Hakitud röstitud mandleid või india pähkleid)
- (Tilgake heamaitselist alkoholi)
Trühvlid valmivad nii:
1. Lase röstitud kamajahul täielikult maha jahtuda.
2. Haki kompotiviljad ja/või leotunud kuivatatud puuviljad pisikesteks tükkideks ning sega toorjuustu hulka.
4. Vormi segust väikesed pallid ning pane mõneks ajaks külmikusse tahenema.
5. Sulata šokolaad veevannis ning veereta selles kamapalle.
Mugavaim variant selle tegemiseks on appi võtta hambatikud.
6. Aseta šokolaadised pallikesed küpsetuspaberile tahenema ning hoia kuni serveerimiseni jahedas. Külmalt on trühvlid parimad!
No comments:
Post a Comment