Wednesday, May 11, 2011

Kurgi-juustusalat

Ülilihtne kurgi-juustusalat on peaaegu nagu teada-tuntud Kreeka salat, kuid ilma roheluse ja tomatita.


Salat on parim päev-kaks pärast valmimist, kui komponendid on mõnusasti marineerunud!


Kastet võib igaüks endale meelepäraselt maitsestada, lisades erinevaid vürtse, mett ja veiniäädikat.

Retsept on pärit raamatust "Frantsila talu köök".

Vaja läheb:

  • 1 pikk kurk või 4 avamaakurki (mida rohkem, seda toredam!)
  • 100 g pehmet juustu (nt feta)
  • 1 suur paprika
  • Oliive
Kaste:
  • Sidrunimahla
  • Külmpressitud oliiviõli
  • Ürdisoola, pipart
  • Mett
  • (Valge veini äädikat või riisiveiniäädikat)
Kaunistuseks:
  • Värsket punet, mustsõstralehti, tilli vm lemmikrohelist

Salat valmib nii:

1. Pese ja tükelda salatiained. Kui soovid, võid oliivid ka terveks jätta või ainult osaliselt hakkida.
2. Valmista kaste, lisa salatile ja sega läbi.
3. Lase külmas maitsestuda ja kaunista serveerimisel meelepärase maitserohelisega.

Elagu kurk! Ja paprika! Ja juust! Oliiv samuti!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...