Salat on parim päev-kaks pärast valmimist, kui komponendid on mõnusasti marineerunud!
Kastet võib igaüks endale meelepäraselt maitsestada, lisades erinevaid vürtse, mett ja veiniäädikat.
Retsept on pärit raamatust "Frantsila talu köök".
Vaja läheb:
- 1 pikk kurk või 4 avamaakurki (mida rohkem, seda toredam!)
- 100 g pehmet juustu (nt feta)
- 1 suur paprika
- Oliive
- Sidrunimahla
- Külmpressitud oliiviõli
- Ürdisoola, pipart
- Mett
- (Valge veini äädikat või riisiveiniäädikat)
- Värsket punet, mustsõstralehti, tilli vm lemmikrohelist
Salat valmib nii:
1. Pese ja tükelda salatiained. Kui soovid, võid oliivid ka terveks jätta või ainult osaliselt hakkida.
2. Valmista kaste, lisa salatile ja sega läbi.
3. Lase külmas maitsestuda ja kaunista serveerimisel meelepärase maitserohelisega.
No comments:
Post a Comment