Fooliumisse mässitud kalapakikesi saab edukalt valmistada nii grillil kui ahjus.
Eriti maitsva ampsu saab muidugi enda või lähikondlaste püütud kalast! Mina võtsin kasutusele isa poolt Norrast kinni nabitud saidade fileed.
Retseptiidee pärineb ühest vanast Oma Maitsest, kuid muutsin veidi koguseid, küpsetasin fileed ahjus ning jätsin hapukoore või maitsestamata jogurti välja, kuna kala on niigi piisavalt hea ja mahlane.
Vaja läheb:
- 400-500 g valge kala fileed
- 2-3 suuremat tomatit
- 1 väiksem paprika
- 100 g sinihallitusjuustu
- Sidrunimahla
- Sidrunipipart
Kala valmib nii:
1. Haara kalafileed.
2. Tõsta tükid fooliumile, pigista peale veidi sidrunimahla, raputa üle veidikese sidrunipipraga ning murenda peale sinihallitusjuust.
3. Tõsta kõige peale tükeldatud tomat ja paprika.
4. Mässi tükid hoolikalt fooliumisse ning küpseta grillil või ahjus 250 kraadi juures. Ahjus kulub kalade valmimiseks maksimaalselt 20-25 min.
5. Söö koos värske salati või küpsetatud/grillitud juurviljadega! Viska kindlasti peale ka rohkelt röstitud seemnepoisse! Fileed maitsevad võrdselt hästi nii soojalt kui jahtunult.
No comments:
Post a Comment