Rabarberikaste on minu arvates täielik imemögin, mis sobib absoluutselt igale poole (ka kanasalatisse)! Viimane eelmisel aastal valmistatud purgike saabki kohe otsa, nii et peab ruttu uuesti keetma asuma!
Vaja läheb:
- 350 g broilerifileed
- Kookos- või oliiviõli praadimiseks
- 1,5-2 kl keedetud pruuni riisi
- 1 pikk värske kurk
- 1-2 väikest porgandit
- 200 g kivideta viinamarju
- 50 või rohkem g sinihallitusjuustu
- 2 sl rabarberikastet (vm magusvürtsikat kastet)
- 2 sl külmpressitud oliiviõli
- 4-5 sl sidrunimahla
- Rohkelt rohelist sibulat (ja muud meelepärast maitserohelist)
- Mere- või ürdisoola, pipart
- Röstitud seemneid pealepuistamiseks (jahvatatud linaseemned, seesamiseemned, päevalille- ja kõrvitsaseemned)
- Lahjat sojakastet serveerimiseks (soovi korral)
Salat valmib nii:
1. Tükelda broilerifilee ning kuumuta kookos- või oliiviõlis, kuni roosa värv on kadunud ning fileetükid küpsed. Maitsesta mere- või ürdisoola ning pipraga.
2. Lõika värske kurg väikesteks kangideks, riivi porgand peenikeseks, lõika viinamarjad neljaks.
3. Murenda hulka sinihallitusjuust. Lõigu hulka roheline sibul, lisa kanatükid.
4. Sega kokku rabarberikaste, oliivõli ning sidrunimahl.
5. Kalla kaste salatile, sega kõik komponendid läbi, maitse ja lisa vajadusel veel soola-pipart või rabarberikastet.
6. Lase salatil vähemalt 3-4 tundi või järgmise päevani külmas maitsestuda.
No comments:
Post a Comment