Friday, June 24, 2011

Täistera-rabarberikook kohupiima ja vahukoorega

Leiutasin selle toreda rabarberikoogi jaanipäeva puhuks- maale tuli ju midagi külakostiks kaasa haarata. Taldrikud tehti kiidusõnade saatel tühjaks ning paluti kohe uusi tükikesi! :)



Biskviit on tervislikust täisterajahust ning täidiseks on koduaiast nopitud ning viie minutiga moosiks keedetud rabarber! Seltsiks väike kaneel, kohupiim ja rohkelt vahukoort!


Kuigi koogi valmistamisprotsessi kirjeldus on üsna pikk, ei tasuks end sellest hirmutada lasta- tegemist on väga lihtsasti valmiva hõrgutisega!


Koogi täpilisuses võib süüdistada ülikasulikke, supertoiduainete alla kvalifitseeruvaid goji marju!


Antud kogusest valmib u 20x40 cm ehk poole suure ahjuplaadi mõõtu kook
Biskviitpõhja jaoks läheb vaja:
  • 7 muna
  • 7 sl suhkrut
  • 7 sl täisteranisujahu (kerkimise huvides võib siiski 1 sl tavalist nisujahu ka panna)
  • 3-4 sl vett
Täidise ja katte jaoks:
  • 500 g rabarberit
  • 2 dl suhkrut
  • Vanillisuhkrut
  • 400 ml 35% rõõska koort
  • 400 g kohupiimapastat (rosinatega on tore)
  • Suhkrut maitsestamiseks
  • Kaneeli
Kaunistuseks:
  • Tükeldatud goji marju, maasikaid, vaarikaid vms
  • Piparmündilehekesi

Biskviit valmib nii:

1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
2. Kinnita mikser vahustusnõu külge selle seadeldisega, mille nime ma endiselt päris täpselt ei tea, kuid mis teda seal kenasti paigal hoiab, et ei peaks 10 minutit miksril enda käes suriseda laskma.
3. Löö munad vahustusnõusse.
4. Lisa kogu suhkur.
5. Vahusta mune kõige tugevama kiiruse juures seni, kuni lusikavarrega tõstes vahust kõva tipp jääb. See võtab umbkaudu 10 minutit või isegi veidi rohkem.
6. Keera vahustuskiirus veidi madalamaks ja lisa lusikatäite kaupa vesi.
7. Lisa ka jahu, puistades teda ettevaatlikult mikserduskonksude juurde, et ta kohe kenasti tainasse seguneks.
8. Kui kogu jahu on lisatud, eemalda mikserduskauss ning kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja ühtlaselt laiali.

9. Küpseta 10-15 min, kuni biskviit on helepruun.
10. Tõsta ahjust ja lase täielikult jahtuda, kuid kümmekond minutit pärast ahjust võtmist võid biskviidi servad ettevaatlikult küpsetuspaberi küljest lahti aidata.

Rabarberikeedis:
1. Koori ja tükelda rabarber ning aseta koos suhkru ja vanillisuhkruga potti või kastmepannile. Keeda segades 5-10 min ehk seni, kuni rabarberitükid on kergelt lagunenud.
 2. Lase keedisel täielikult jahtuda.

Kook valmib nii:
1. Kui kasutad maitsestamata kohupiimapastat, sega sellele hulka meelepärane kogus suhkrut.
2. Vahusta koor samuti meelepärase hulga suhkruga (osa tavalist, osa vanillisuhkrut).
3. Lõika biskviit keskelt pooleks ning eemalda ettevaatlikult küpsetuspaberi küljest.
4. Tõsta üks pool alusele või kandikule ning määri peale rabarberikeedise paksem osa (ülejäänud vedelikuga saab ülemist kihti immutada). Raputa peale kaneeli.
5. Määri keedise peale kohupiimakreem.
6. Aseta kohupiima peale teine biskviidikiht, immuta keedisevedelikuga ning kata nii koogi küljed kui pealne vahukoorega.
7. Kaunista pisikeseks tükeldatud goji marjade, värskete maasikate või vaarikatega ning piparmündilehtedega.
8. Lase koogil järgmise päevani seista ja imbuda.

Lõika tükkideks ning asu maiustama!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...