Lisaks on teda väga lihtne valmistada ning komponentidesse ja kogustesse saab väga loominguliselt suhtuda, kasutades värsket koduaias leiduvat kraami!
Jagan salatiretsepti sellisel kujul, milliseks ma ta emaga koostöös kombineerisin.
Idee on pärit juunikuu Oma Maitsest, kuid, nagu mainitud, suhtusime kogustesse ja komponentidesse väga loominguliselt.
Kahele
Vaja läheb:
- Lehtsalatit vm peenral leiduvat rohelist
- 2 (värsket) keedkartulit (kes soovib, võib need enne grillil soojaks lasta- nii saavad kartulid ekstramaitsvad)
- 1 pirn ja/või avokaado
- 2-3 keedumuna
- 5 rohelise sibula vart
- Kuumsuitsulõhet (300g lõheribi küljest nopitust sai paraja portsu)
- U 100 g keedetud rohelisi ube
- Paprikaviile
Kaste:
- 2 tl sinepit
- 1-2 tl vedelat mett
- 2 sl riisiveini- või siidriäädikat
- 4 sl külmpressitud oliiviõli
- Meresoola, pipart
- Röstitud jahvatatud linaseemneid, päevalille- ja kõrvitsaseemneid vms serveerimiseks
Salat valmib nii:
1. Haara suured taldrikud. Sega valmis kaste.
2. Lao taldrikule alumiseks kihiks värskelt peenralt nopitud salatilehed.
3. Haki sinna peale keedetud värske kartul, pirn ja/või avokaado ning rohelised oad. Kuhja peale suitsulõhetükikesed.
4. Lõika keedumuna sektoriteks ning aseta samuti taldrikule.
5. Aseta peale ka paprikaviilud ning hakitud roheline sibul.
6. Puista üle rohkete seemnete ning kalla peale rohkelt eelnevalt kokkuseatud kastet.
7. Parimat isu!
No comments:
Post a Comment