Tuesday, June 7, 2011

Imelihtne täistera-purukook

Kõrvitsa-apelsinimoosi ja rosinatega täisterajahust purukook on vaieldamatult kõige lihtsam kook, mida valmistanud olen! Loomulikult võib igaüks kasutada just seda moosi, mis talle enim maitseb.


Kuna uue hoidistamismaratonini ei olegi enam palju jäänud, tuleb keldririiulid ruttu eelmise aasta moosidest tühjaks teha. Isa avaldas ka suurt koogi nosimise soovi, mistõttu haarasingi ühe purgitäie kõrvitsa-apelsinimoosi ning asusin tegutsema.


Kõik koogisööjad olid tulemusega ülimalt rahul ja jagasid küpsetisele vaid kiidusõnu!


Retsept on pärit ühe vana Pere ja Kodu retseptivihikust, kuid kasutasin võtsin kasutusele täisterajahu ning viskasin moosi hulka ka rosinaid. Puistasin purutainasse ka veidi kaneeli, röstitud jahvatatud linaseemneid ja kookoshelbeid. Kel on, võib kindlasti ka kardemoni kasutusele võtta!


Vaja läheb:
  • 150 g võid
  • 1 muna
  • 1,5 dl suhkrut (kõige parem on muidugi rafineerimata roosuhkur)
  • 6 dl täisteranisujahu
  • 1 purk meelepärast moosi
  • 1 dl pestud rosinaid
  • (Kaneeli, kookoshelbeid, röstitud jahvatatud linaseemneid)

Kasutasin 28 cm läbimõõduga lahtikäivat küpsetusvormi

Kook valmib nii:
1. Vahusta toasoe või suhkruga.
2. Lisa muna ja sega hästi läbi.
3
. Lisa ka kaneeli, kookoshelveste ja linaseemnetega segatud jahu ning mätsi kätega purune tainas.

4. Tõsta 2/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja.


5. Aseta peale moos, aja ühtlaselt laiali ning puista üle pestud rosinatega.


6. Tõsta kõige peale ühtlaselt ülejäänud 1/3 purust, pista kook ahju ning küpseta 200 kraadi juures 30-40 min.
7.
Lase koogil jahtuda, eemalda serv, lõika tükikesteks ning lase hea maitsta!
Minu kodused koogisööjad leidsid, et küpsetis on külmalt maitsvam kui soojalt.

Koogilõhn meelitas lilled tuppa :)



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...