Sunday, April 10, 2011

Kala juustuse-porgandise teki all

Juustuse-porgandise kattega kalavorm on äärmiselt kerge vaevaga valmiv, kuid imetabaselt maitsev ja väga toitev roog!


Tegemist on minu praeguse hetke lemmikvormiroaga ning kõik, kellega koos teda maitsnud olen, on samuti ülimalt suurde ekstaasi sattunud!


Parimal juhul võiks muidugi kasutada iseenda või tuttava kalamehe poolt püütud veeolendit, kuid ka poest hangitu ajab asja väga kenasti ära.


Idee pärineb SL Õhtulehest, kuid võtsin endale õiguse porgandi kogust ja küpsetamisaega suurendada ning võtta kasutusele ka küüslauk ja sidrunipipar.

Antud kogusest valmib väike, u 15x25 cm suurusega vormis valmiv roog

Vaja läheb:

  • 0,5 kg külmutatud valget kala
  • 2-3 porgandit
  • 100-125g juustu
  • 100 g lahjat majoneesi
  • 3-4 küüslauguküünt
  • Meresoola, jahvatatud musta pipart
  • Sidrunipipart

Kalaroog valmib nii:

1. Keeda porgandid poolpehmeks (kümmekond minutit).
2. Riivi porgand ja juust jämedalt ning sega kergelt majoneesiga läbi.


3. Riputa küpsetusvormi põhja veidike soola-pipart ning lao sinna kalafileed.
4. Aseta fileede peale sektoriteks hakitud küüslauk ja riputa peale veidike soola, pipart ning sidrunipipart.


5. Tõsta peale porgandi-majoneesi-juustusegu ning aja ühtlaselt laiali.
6. Küpseta rooga 200-kraadises ahjus 20-25 min ehk seni, kuni kala on toreda sulajuustuse kasukaga kaetud. Esialgu võid vormi kõrbemise vältimiseks fooliumiga katta.
7. Söö vormi soojalt värske salati või aedviljapoiste seltsis. Toit on väga maitsev ka külmalt ning sobib hästi ka röstleivaga.

Läheb söömiseks! :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...