Juustune, mahlane, tervislik ja täidab hästi kõhtu. Vorm viis keele täielikult alla, nii rohkem ma teda kirjeldakski. Proovige kindlasti järele!
Retsept pesitseb jälle Aive Luigela "Tervise kokaraamatu" kaante vahel.
Antud kogusest valmib üks suuremat sorti vorm (piltidel on kujutatud poolest kogusest valminut)
Vaja läheb:
- 3-4 porrut
- 3 kartulit
- 100 g juustu (suitsujuust annab eriti hea maitse)
- 500 g kodujuustu
- 4 muna
- 2 sl maisi- või 4 sl kartulitärklist
- 3 sl piima või kohvikoort
- 1 sl tüümiani või peterselli (kuivatatud kujul 1 tl)
- Soola, pipart
- Võid vormi määrimiseks
- Kliisid, seemneid või riivsaia
Vorm valmib nii:
1. Puhasta porru ja kartul, tükelda ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
2. Püreeri.
3. Sega riivjuust, kodujuust, tärklis, piim/kohvikoor ja lahtiklopitud munad. Sega püreeritud kartuli-porrusegu hulka. Lisa ürdid ja maitsesta lõplikult.
4. Pane segu võiga määritud ja kliide, seemnete või riivsaiaga ülepuistatud vormi (lahtikäiv on väga hea variant) ja küpseta 200 kraadi juures u 30 min. Lõpu eel võid peale veel veidi riivjuustu ja mõne seemnekese riputada.
5. Lase vormil vähemalt pool päeva jahtuda ja löö tagurpidi välja.
6. Söö vormi külmalt viiludena leival, paku peolaual suupistena, paki lõunakarbikesse või näksi lihtsalt niisama. Säilib külmikus kenasti mitmeid-mitmeid päevi.
Porrulauk parandab seedimist ja vereringet ning tal on kasvajatevastane toime!
Kodujuust on valgurikas ning lihtsalt kõige-kõige parem!
Kodujuust on valgurikas ning lihtsalt kõige-kõige parem!
No comments:
Post a Comment