Friday, March 25, 2011

Kaerahelbepätsikesed

Kaerahelbepätsikesed on üsna traditsioonilised ja kõige kergema vaevaga valmivad vanaemade-aegsed küpsised, mida on mõnus tee või kohvi sisse kasta.


Ebatraditsiooniliselt on nad aga 100% täisterade poolt vallutatud ning täitsa tervisesõbralikud!



Just kuuma joogi sisse kastes tuleb küpsiste hea maitse kõige paremini esile ning nad muutuvad sussulavaks!


Retsept on, nagu juba tavapäraseks saanud, taaskord pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust".


Antud kogusest valmib u 30-35 pätsikest
Vaja läheb:
  • 2 kl täisterakaerahelbeid
  • 1 kl täisteranisujahu
  • 100 g võid
  • 150 g (1,8 dl) suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • Noaotsaga soola
Soovi korral ka:
  • Peotäis pestud rosinaid/šokolaaditükikesi/pähkleid
  • Riivitud sidrunikoort
  • Veidi linaseemneid pealepuistamiseks

Küpsised valmivad nii:

1.
Hõõru muna suhkrute ja soolaga lahti.

2
. Sega vähehaaval juurde sulavõi ning küpsetuspulbriga segatud kaerahelbed ja jahu. Soovi korral ka kardemon ja kaneel.

3.
Sega ühtlaseks tainaks. Võid lisada veidi rosinaid, pähkleid või šokolaaditükikesi ja riivitud sidrunikoort.



4. Tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mitte väga pisikeste vahedega) väikesed pätsikesed ja küpseta 180-kraadises kuumuses u 15 min või kuni küpsised on värvunud kuldkollaseks.

Pool kogust pätsikesi

Üks lampsidest läks küpsiselõhnast nii pöördesse, et otsustas apelsini, mandariini ja kiivi seljas liugu laskma hakata :)

2 comments:

Margit said...

Väga vahvad pildid on!

Kata said...

Tore, kui meeldivad!

Lambad on viimasel ajal vabatahtlikult modellitööd tegema asunud, nii et mulle jääb ainult klõpsutamisrõõm :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...