Ebatraditsiooniliselt on nad aga 100% täisterade poolt vallutatud ning täitsa tervisesõbralikud!
Just kuuma joogi sisse kastes tuleb küpsiste hea maitse kõige paremini esile ning nad muutuvad sussulavaks!
Retsept on, nagu juba tavapäraseks saanud, taaskord pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust".
Antud kogusest valmib u 30-35 pätsikest
Vaja läheb:
- 2 kl täisterakaerahelbeid
- 1 kl täisteranisujahu
- 100 g võid
- 150 g (1,8 dl) suhkrut
- 2 muna
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- Noaotsaga soola
- Peotäis pestud rosinaid/šokolaaditükikesi/pähkleid
- Riivitud sidrunikoort
- Veidi linaseemneid pealepuistamiseks
Küpsised valmivad nii:
1. Hõõru muna suhkrute ja soolaga lahti.
2. Sega vähehaaval juurde sulavõi ning küpsetuspulbriga segatud kaerahelbed ja jahu. Soovi korral ka kardemon ja kaneel.
3. Sega ühtlaseks tainaks. Võid lisada veidi rosinaid, pähkleid või šokolaaditükikesi ja riivitud sidrunikoort.
4. Tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mitte väga pisikeste vahedega) väikesed pätsikesed ja küpseta 180-kraadises kuumuses u 15 min või kuni küpsised on värvunud kuldkollaseks.
2 comments:
Väga vahvad pildid on!
Tore, kui meeldivad!
Lambad on viimasel ajal vabatahtlikult modellitööd tegema asunud, nii et mulle jääb ainult klõpsutamisrõõm :)
Post a Comment