Sunday, March 20, 2011

Kaerakliikeeks

Kaera tervislikematest ja väärtuslikematest osadest ülikaneeline keeks on tänu õunatükikestele hästi-hästi pehme ja mahlane!


Kes soovib, võib lisada ka eelnevalt leotatud kuivatatud puuvilju ja riivitud sidrunikoort. Ka väike röstpähkel ja röstitud-jahvatatud linaseeme ei tee iial paha!


Küpsetis on üsna mure ja õrn, seega tuleb tema transportimisel ja pakendamisel ettevaatlik olla.


Retsept on pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatu" kaante vahelt.


Vaja läheb:
  • 125 g (u 1 kl) kaerakliisid
  • 0,5 kl täisterakaerajahu
  • 1 kl väikseid õunatükke
  • 0,75 kl suhkrut
  • 4 muna
  • 0,5 kl õli
  • 2 tl kaneelipulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl vett/piima
  • Noaotsaga soola
  • Soovi korral ka leotatud rosinaid, musti ploome, aprikoose vm vilju, jahvatatud kardemoni, riivitud sidrunikoort ja/või röstitud jahvatatud linaseemneid
Keeks valmib nii:
1.
Sega kliid ja jahu poole suhkru, soola, kaneeli ja küpsetuspulbriga.
2. Eralda munakollased valgetest ja lisa need koos vee/piima, õli ja õunatükkidega kuivainetele.


3. Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga.


4. Sega vaht ettevaatlikult tainasse ning pane tainas võiga/õliga määritud ja kaerakliidega ülepuistatud keeksivormi. Soovi korral võid pealispinda seemnete-pähklitega dekoreerida.


5. Küpseta 175 kraadi juures umbes 1h. Lase keeksil vormis seista ning kummuta ta alles siis välja, kui küpsetis täielikult jahtunud on, kuna muidu võib ta oma pehmuse ja mahlasuse tõttu laiali laguneda. Aita vajadusel nüri noaga.
6.
Serveeri keeksi jahtunult tuhksuhkruga ülepuistatult.
Säilita külmas.

Kaeraklii on kõige-kõige-kõige toredam! Tegelikult ka!




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...