Wednesday, March 23, 2011

Täidetud kartulid kanafilee ja juustuga

Täidetud kartulid on väga vahva vaheldus tavalistele keedetud või ahjus küpsetatud kartulitele. Sobivad hästi nii argitoiduks kui peolauale!


Retsept on taaskord pärit Aive Luigela "Tervise kokaraamatust". Asendasin ette nähtud singi või seaprae aga hoopiski kanafileega.

Vaja läheb:
  • 10 väiksemat või 8 suurt kartulit
  • 200 g kanafileed, grillkanatükikesi, sinki, suitsukala vm meelepärast
  • 1 sibul
  • 1 muna
  • 0,5 kl riivitud juust (suitsu- või sinihallitusjuust on sobib ekstrahästi!)
  • Soola, musta pipart
  • Õli
  • Aedpeterselli, tilli
Täidetud kartulid valmivad nii:
1
. Keeda koorega kartulid poolpehmeks.

2. Prae sibul ja peeneks hakitud kanafilee/sink vm lihaline pannil õlis. Lisa sellele till/petersell ja maitsesta.


3. Lõika kartulil "müts" maha, uurista nii palju sisu välja, kui kartulit lõhkumata võimalik on ja tambi seda pudrunuiaga või saumikserda pudruks. Osa sisu võib ka välja jätta, kuna muidu võib juhtuda, et täidist jääb hiljem üle.


4. Lisa sellele pannil hautatud segu, riivjuust, muna ja meelepärane kogus soola-pipart.
5.
Täida kartulid seguga, aseta müts tagasi peale ning tõsta kartulid ahjuvormi või plaadile, kuhu on kallatud ka veidi õli ja vett.



6. Küpseta kartuleid 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Kui soovid, et nad pruunistuksid, võid kartuleid ahjus ka veidi kauem hoida.
7.
Söö kartuleid kodujuustu, hapukoore või lahjast majoneesist, karrist, tillist ja ürdisoolast valmistatud ülimaitsva kastmega.


Samal moel võid valmistada ka täidetud kaalikat, peeti, kabatšokki ja nuikapsast! ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...