Suvel võiks sama rooga väga edukalt ka õues grilli peal valmistada. Kõrvale võib valmistada karri, tilli, tšilli ja (ürdi)soolaga maitsestatud lahjast majoneesist ja/või maitsestamata jogurtist kastme.
Retseptiidee osas ei ole taaskord midagi üllatavat- leidsin selle Aive Luigela "Tervise kokaraamatust".
Antud kogusest valmib u 4 portsjonit
Vaja läheb:
- 400 g valge kala fileed
- 0,5 kl odrakruupe
- 2 tomatit
- 2 sl õli
- 2 sl õunaäädikat või sidrunimahla
- 0,5 tl meresoola
- 1 tl sidrunipipart või valget pipart
- 2 sl hakitud värsket basiilikut, rohelist sibulat ja/või tilli
Toit valmib nii:
1. Keeda kruubid pehmeks.
2. Tükelda või viiluta tomatid.
3. Lõika kala meelepärase suurusega tükkideks.
4. Lõika fooliumist parajad tükid, pane iga keskele kalatükk või väiksemad tükikesed ja puista üle veidikese soola-(sidruni)pipraga. Kala peale tõsta odrakruubid ja tomativiilud.
5. Riputa peale veel soola-pipart, rohelist sibulat, basiilikut ja/või tilli, keera fooliumi servad üles ning tõsta pakid ahjuplaadile.
6. Küpseta 200-kraadises kuumuses 20-25 min.
7. Serveeri koos fooliumiga, ampsa kõrvale värsket salatit ja soovi korral ka kartulit.
No comments:
Post a Comment