Retsepti kohtasin raamatus "Frantsila talu köök", kuid muutsin veidike koguseid ning lisasin mandlipuru, mis teeb salati veelgi-veelgi paremaks!
Vaja läheb:
- 2 keskmise suurusega porgandit
- 1 õun
- 1 paprika
- 1-2 dl kodujuustu (võib asendada ka nt mozzarellatükikeste või fetakuubikutega)
- 2 sl külmpressitud oliiviõli
- Natuke sidrunimahla
- Mett
- Ürdisoola
- Jahvatatud musta pipart
- Peotäis peeneks jahvatatud röstitud mandleid
- Kaunistuseks peterselli (kui seda parajasti aias leidub)
1. Riivi porgand peenikeselt ja kooritud õun jämedalt.
2. Haki paprika pisikesteks kuubikuteks.
3. Lisa kodujuust, õli, mesi, sidrunimahl, maitse järgi soola-pipart, jahvatatud mandlid ning sega hästi läbi. Maitse ja lisa vajadusel veel soola/pipart.
4. Lase salatil mõni aeg (võimalusel terve öö) külmas seista ning asu sööma! Ta läheb iga päevaga aina paremaks!
5 comments:
Huvitav, kas see võiks kodujuustu asemel NT hoopis tofuga ka hea maitsta?
Kindla peale! :)
Siis peab vist proovima!:D
Kahtlemata! :D
Muideks, ma usun, et salat on isegi ilma juustuliseta ülimalt nämma!
Võib-olla tõesti. Proovin vist juba täna oma nahal järele:D
Post a Comment