Selliselt valmistatud puder (mida on erinevates allikates nimetatud nii Bircher-müsliks, õunamüsliks kui toorpudruks) ei ole keetmise tõttu ühtki kasulikku ainet kaotanud ning aeglaselt imenduvad süsivesikud täidavad kõhu pikaks-pikaks ajaks.
Esimene kohtumine õunamüsliga toimus Aive Luigela "Tervise kokaraamatus", kuid pärast erinevatel kokandussaitidel tuhnimist olen just endale sobilikud kogused ja komponendid paika saanud. Igaüks võib muidugi oma variandi leiutada, kuid mulle maitseb ta just nii!
Pane õhtul kaussi:
- 0,75 dl täisterakaerahelbeid (soovi korral kaerakliidega pooleks)
- 1 tl (röstitud) jahvatatud lina- või kanepiseemneid
- 1-2 tl röstitud päevalilleseemneid
- 0,6 dl keedetud vett
- 1/4 sidruni mahl
Hommikul sega hulka:
- 0,5 suurt või üks pisike jämedalt riivitud õun
- Maitse järgi mett
- 3-5 sl maitsestamata jogurtit
Kaunista pealt
- Värskete või sügavkülmujtatud marjade ja
- Röstitud pähklitega
No comments:
Post a Comment