Thursday, September 15, 2011

Toorpuder ehk Bircher-müsli ehk õunamüsli- heal lapsel mitu nime

Selliselt valmistatud puder (mida on erinevates allikates nimetatud nii Bircher-müsliks, õunamüsliks kui toorpudruks) ei ole keetmise tõttu ühtki kasulikku ainet kaotanud ning aeglaselt imenduvad süsivesikud täidavad kõhu pikaks-pikaks ajaks.




Lisaks on teda kooli- või tööhommikutel väga mugav ja lihtne valmistada, kuna eeltöö saab juba õhtul ära teha. Mina olen nüüd igatahes keetmise unustanud ning fännan täielikult toorputru!


Esimene kohtumine õunamüsliga toimus Aive Luigela "Tervise kokaraamatus", kuid pärast erinevatel kokandussaitidel tuhnimist olen just endale sobilikud kogused ja komponendid paika saanud. Igaüks võib muidugi oma variandi leiutada, kuid mulle maitseb ta just nii!

Pane õhtul kaussi:

  • 0,75 dl täisterakaerahelbeid (soovi korral kaerakliidega pooleks)
  • 1 tl (röstitud) jahvatatud lina- või kanepiseemneid
  • 1-2 tl röstitud päevalilleseemneid
  • 0,6 dl keedetud vett
  • 1/4 sidruni mahl

Hommikul sega hulka:
  • 0,5 suurt või üks pisike jämedalt riivitud õun
  • Maitse järgi mett
  • 3-5 sl maitsestamata jogurtit

Kaunista pealt

  • Värskete või sügavkülmujtatud marjade ja
  • Röstitud pähklitega

Septembrikuine vaarikasaak!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...