Monday, September 19, 2011

Õunaomlett


Tuleb taaskord nentida, et omlett ei pea alati soolane olema. Õunaomlett on nagu hästi-hästi mahlane ja tervislik kook! Ülinämma!




Retsept jõudis minuni Aive Luigela "Tervise kokaraamatu" kaante vahelt. Vähendasin tunduvalt suhkru kogust ning lisasin omalt poolt kohevuse jaoks törtsu vett. Loomulikult ei jätnud ma välja ka õunte suurimat sõpra kaneeli.


Vaja läheb:
  • 5 õuna
  • 5 muna
  • 2-3 sl (kes suurim magusasõber on, võib veel rohkem panna) mett/rafineerimata roosuhkrut
  • 4 sl piima
  • 1-2 sl vett
  • Kaneeli
  • (Veidi võid)
  • (Röstitud-jahvatatud linaseemneid)

Omlett valmib nii:

1. Tükelda kooritud õunad ja kuumuta pannil võis. Lisa kaneel ja sega läbi. Ma leian, et ei juhtu midagi, kui see etapp vahele jätta ning hakitud õunad lihtsalt kaneeliga segada ja magusa munasegu hulka kallata.
2. Klopi munad piima, vee ja mee/suhkruga lahti ning vala õuntele (või õunad segu hulka).
3. Prae omletti kaane all aeglasel tulel või ahjus õliga määritud vormis, kuni munad on hüübinud ning omlett ilus ja kohev.


Omlett on maitsvaim täiesti külmalt, kuid kes soovib, võib teda ka soojalt külma piima seltsis nautida!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...