Pauli köögitoimkond piirdus sel korral küll porgandite riivimise ja spagetikeetmisega, kuid kuna kaste valmib tõepoolest peaaegu iseenesest, olen kindel, et ta saab sellega järgmisel korral ka täitsa iseseisvalt hakkama!
Kuna praegu on kodumaiseid tomateid veel saada, oleks lausa patt olnud poest konservipurk haarata- tomatite koorimine ja tükeldamine on ju lausa käkitegu!
Retsept on pärit "Oma Maitse retseptiraamatust", kuid kui ma oleksin tomatipastat vaid 1 sl pannud, oleks kaste päris ära kuivanud. Uhasin ikka terve pisikese pakitäie sisse (lisaks veel veidi keedetud vett), järgmisel korral paneks ehk isegi veidi enam. Sellerit me ei armasta, mistõttu jätsime ta kõrvale. Loodetavasti saame selle nurjatu teo andeks.
Antud kogusest jätkub 4 näljasele
Vaja läheb:
- 2-3 sl oliiviõli
- 400 g veisehakkliha
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 2 keskmist porgandit (või 1 porgand ja 1 sellerivars)
- 1 dl punast veini
- 400 g purustatud tomateid (mina hankisin sama koguse kodumaiseid tomateid, koorisin ja tükeldasin)
- 200 g (või isegi veidi enam) tomatipastat
- 1 sl tumedat rafineerimata roosuhkrut
- Soola, musta pipart
- 1 tl kuivatatud punet
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- (Keedetud vett)
Serveerimiseks:
- Täisteraspagette vm meelepärast täisterapastat
- Riivjuustu
Kaste valmib nii:
1. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles mõni minut hakkliha.
2. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, paari minuti pärast ka riivitud porgand.
3. Kalla hulka vein, kuumuta hetk ning lisa ka tomatikonserv või kooritud-tükeldatud kodumaised tomatid.
4. Maitsesta tomatipasta, rafineerimata roosuhkru, soola, pipra, puneme ja basiilikuga.
5. Kata pann kaanega ja hauta kastet tasasel tulel 30 min.
6. Serveeri keedetud täisterapasta ja riivjuustuga.
No comments:
Post a Comment