Monday, March 7, 2011

Musta rõika omlett

Tegin musta rõikaga tutvust! Peab ütlema, et tegemist on väga huvitava tegelasega, kuna tema maitse sarnaneb nii redise, kaalika kui mädarõikaga.


Mulle omlett igatahes meeldis! Ta oli väga meeldivalt omapärase maitsevarjundiga. Eriti hästi mekkis ta järgmisel päeval külmalt. Omlett valmib väga lihtsa vaevaga ning teda võib valmistada nii ahjus kui pliidipannil.


Tegemist on jällegi Aive Luigela retseptiga, mis on seekord pärit raamatust "Targalt toitudes terveks II". Võin osaga ka eksida, kuna mu arvutis on nii palju Aive retsepte, et asi kipub juba natuke segaseks minema, kuid minu mäletamist mööda leidis must rõigas käsitlemist siiski II osas.

Vaja läheb:
  • 1 väike must rõigas
  • 1 porruvars
  • 3 muna
  • 3 sl piima või vett
  • Soola, musta pipart
  • Maitserohelist
  • Õli praadimiseks
  • Soovi korral seemneid ja/või riivjuustu pealepuistamiseks
Omlett valmib nii:
1.
Koori must rõigas ja riivi jämedalt.

2.
Lõika puhastatud porru ribadeks. Võta hulka ka roheline osa.

3
. Prae köögivilju kergelt õliga pannil pidevalt segades.

4. Vala peale maitsestatud omletisegu ning lase segamata kaane all hüübida. Püüa omletti sektoritena ümber keerata. Võid omleti ka hoopis ahjus lõpuni küpsetada.


Sel juhul tuleks köögiviljasegu õliga määritud ahjuvormi tõsta, sinna peale munasegu (ja soovi korral ka mõned seemnekesed) kallata ning küpsetada 225-250 kraadi juures paarkümmend minutit või seni, kuni munad on kenasti hüübinud.


5. Söö omletti rohke maitserohelise ja/või värske salati seltsis. Omlett maitseb hästi nii soojalt kui külmalt ning sobib väga kenasti ka vahepalana näpu vahelt söömiseks.

Musta rõigast on rahvameditsiinis kasutatud nt reuma, liigesepõletiku, köha, bronhiidi ja maksahaigusega võitlemiseks!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...