Saturday, August 14, 2010

Kerge tervislik porgandikeeks

Tegemist on hästi lihtsa, hästi maitsva ning hästi tervisliku küpsetisega, mis siiamaani absoluutselt kõigile, kes temaga tutvust on teinud, väga maitsenud on!


Tervislikkust näitab juba fakt, et taina sisse ei kulu tilgakestki rasvainet, teda läheb veidi vaja vaid glasuuri ning vormi määrimise tarvis. Glasuurist rääkides- see on vaideldamatult kõige imelisem ja suussulavam võõp, mida ma eales valmistanud olen. Ilmselt tuleb süüdistada sulajuustu!


Retsept on pärit ühest väga ammusest (2006. aasta jaanuari/veebruari) Oma Maitsest.


Taina jaoks
läheb vaja:

  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 4 dl peeneks riivitud porgandeid
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 tl kaneeli
Glasuurile:
  • 30 g võid
  • 125 g tuhksuhkrut
  • 50 g naturaalset sulajuustu (nt Merevaik)
Tegutse nii:
1. Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Määri keeksivorm rasvainega ning puista üle kliide või riivsaiaga.
2. Vahusta munad suhkruga.
3. Lisa riivitud porgand ja küpsetuspulber.
4. Lisa maitseainetega segatud jahu (sõeludes jääb tunduvalt kohevam lõpptulemus!). Sega korralikult läbi.
5. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadi juures seni, kuni keeks on pealt kuldpruun. Kui ta pealt liiga pruuniks läheb ning seest veel päris küps ei ole, võib küpsetise pealt fooliumiga katta. Mina seda siiski tegema ei ole pidanud, olen tal lihtsalt vaikselt küpseda lasknud ning meie koduahjus sai ta valmis 1,5 tunniga. Küpsust tuleks katsuda puutikuga- kui keeksi keskele torgatud tiku külge tainast ei jää, ongi ta valmis!


6. Lase küpsetisel korralikult maha jahtuda.
7. Glasuuri jaoks keeda kõik komponendid õrnalt. Jäta segu kauaks jahtuma, kuni ta enam väga vedel ei ole ning teda kenasti keeksile määrida saaks.


8. Määri glasuur kenasti ühtlaselt (võinoa abil) jahtunud keeksile. Võid kaunistuseks peale raputada ka purustatud pähkleid, šokolaaditükikesi, kookoshelbeid või muud meelepärast.


9. Aseta küpsetis külma, et võõp tahkuks.
10. Lõika keeks viiludeks ning jaga sõpradega! Külmikus peaks ta üsna pikka aega säilima. Kui tal muidugi seal rahulikult olla lastakse :)


Porgand on endiselt vaieldamatult kõige toredam!

6 comments:

Kerttu said...

Katsetasin merevaigu glasuuri muffinite peal ja see sobis imehästi ning nägi suurepärane välja. Glasuuri lisasin veidi ka sidrunimahla, et veidi magusust tagasi tõmmata. Suur tänu retsepti eest!

Kata said...

Ole aga lahke! :) Hea mõte sellega muffineid katta!

Anonymous said...

Võtsin just ahjust välja ja lõikasin tüki endale.. MEGA MAITSEV! .. Pole veel glasuuri jõudnud panna, aga mõtlesin, et vist ei pane ka. Tuli küll kõvasti madalam.. Vist suurem leivavorm on.. Aga maitsev ikkagi:D.. Panin 1dl kaerajahu ja 1,5 nisujahu, ning suhkrut panin ka veidi vähem.. Lisasin hakitud pähkleid ka.. Suur aitäh hea retsepi eest!

Kata said...

Suurim rõõm kuulda! Ole lahke :)

Anonymous said...

Hi friends, its wonderful post on the topic of cultureand fully explained, keep
it up all the time.

Also visit my webpage :: cellulite treatment cream

Anonymous said...

smokeless cigarettes, ecig, smokeless cigarettes, electronic cigarettes, best electronic cigarette, electronic cigarette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...