Monday, August 9, 2010

Grillitud räimed

Kes veel rahvuskala grillile visanud ei ole, võiks selle enne suve lõppu (mitte et ma vihjaks, et suvi juba lõppema hakkab!) kindlasti veel ära teha.


Mulle igatahes väga maitses. Üllatavalt hea oli kohe. Kuna me tegime neid üsna suure koguse, sõime neid veel mitu päeva hiljemgi- külmkapis õhukindlas karbikeses seisavad nad täitsa vapralt ilma igasuguste riknemistunnusteta. Tore leivale panna või niisama krõmpsutada!


Idee sain kahe lambukesega kaunistatud "Meie küla kokaraamatust".

Vaja läheb:
  • Räimi
  • Oliiiviõli
  • Meresoola
  • Värskelt jahvatatud pipart
  • Väheke tilli
  • (1 sidrun)
Tegutse nii:
1.
Puhasta räimed: pea maha, sisikond välja. Tupsuta kõhuõõs majapidamispaberiga puhtaks.
2. Pane grill sooja (või ahi grillrežiimile).
3. Sega kalad veidikese oliiviõli ja jahvatatud meresoolaga. Lisa ka pipart (või raputa seda peale siis, kui kalad juba grillile laotud).


4. Lao räimed grillile/grillrestile/ahjupannile.
5. Grilli neid umbes 5-7 minutit. Ahjus küpsetamise puhul on oluline valmimistunnus see, kui kalad hakkavad pealt kuldseks kuumuta ning nahk mullitama. Siis võiks nad välja võtta!
6. Serveeri kohe (koos sidrunisektorite) ja veidikese tilliga. Enne ampsamist pigista peale veidike sidrunimahla.


Kes julgeb, söögu räimi ikka koos selgrooga, kuna ta on grillimisel üsna pehmeks läinud ning kalaluudest saab teadupoolest fosforit, mida muidu igapäevases toidus üsna napilt leidub.
Mina olingi seda fakti silmas pidades kõige julgem ning ei lasknud end absoluutselt luudest häirida. Oli väga vahva krõmpsutada! :)

Triibik-räim

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...