Maitske salatit enne purkipanekut kindlasti ning lisage enda maitse järgi vürtse/soola/pipart juurde! Mulle tundus ta alguses kuidagi väga mage, seetõttu panin soola ja pipart päris julgelt juurde.
Kaheksa 650 ml purgitäit salatit
Vaja läheb:
- 4 kg kurke
- 1 kg sibulaid
- 1 kg porgandeid
- 250 g musta rõigast või mustjuurt või pastinaaki (kuna mul neid kuskilt hankida ei õnnestunud, jätsin hoopiski välja)
- Peotäis noori tillioksi
- 5 küüslauguküünt
- 2 sl suhkrut
- 1 sl soola (arvatavasti siiski veidike rohkem, maitse!)
- 2 sl 30% äädikat või 8-10 sl õunaäädikat
- 0,75 kl toiduõli
- 1 tl peenestatud pipra-vürtsisegu
Tegutse nii:
1. Lõika kurgid ratasteks ja sega suures keedunõus hakitud tilliokste, peenestatud küüslauguküünte, suhkru, vürtside ja soolaga.
2. Vala peale 0,5 kl veega lahjendatud 30% äädikalahust (õunaäädika puhul pole vett vaja) ja jäta kaanega kaetult jahedasse kohta pooleks päevaks seisma. Sega aeg-ajalt.
3. Riivi juurikad, tükelda sibul ja hauta kergelt õlis ning sega nüüd kurkidele jahtunult juurde.
5. Sega ja täida ettevalmistatud purgid tihedalt salatiga, sulge õhukindlalt.
Pastöriseerimise koha pealt tuleks mainida, et minul see vist veidike ebaõnnestus. Nimelt ei taha meie ahi viimasel ajal üldse õiget temperatuuri saavutada ning ettenähtud kraadide juures ei läinud purgid praktiliselt üldse kuumaks, ainult veidike leigeks (sain täiesti vabalt käega välja tõsta), seega oleks siinkohal heaks abimeheks ahjutermomeeter, mis näitaks selgelt ära, mis temperatuuri ta parajasti saavutanud on. Loodetavasti ei rikkunud see kuumutamisäpardus segasalatit täielikult ning ta säilib ikka vähemalt nii kaua, et ta ära süüa jõutakse.

No comments:
Post a Comment