Seega- kellele mandlid meeldivad ning kes köögis väga kaua möllata ei viitsi, võib nende küpsiste kasuks otsustada küll! Köök lõhnab pärast tükk aega mandlite järele. Ja mandlilõhn on tore!
Retsepti haarasin oma ülivahvast sõbrast nimega "The Great Big Cookie Book"
Kaks suurt plaaditäit ehk u 45-50 sarvekest
Vaja läheb:
- 175 g mandleid (võib eelnevalt ka ahjus röstida, see annab toredamat maitset)
- 1 kl jahu
- Näpuotsatäis soola
- 225 g võid
- 1/2 kl suhkrut
- 1 tl vaniljeekstrakti (võib ka välja jätta või asendada nt tilga alkoholiga/piimaga)
- Tuhksuhkrut sarvekeste ülepuistamiseks
1. Jahvata mandlid paari teelusikatäie jahuga kohviveskis või kannmiksris peeneks.
2. Sega kokku jahu ja sool.
3. Vahusta toasoe või suhkruga.
4. Lisa mandlid, vaniljeekstrakt ning jahusegu.
5. Sega hästi läbi ning mätsi käte abil ühtlane tainas.
6. Mässi tainapallike toidukilesse ning aseta vähemalt pooleks tunniks külma.
7. Pane ahi 160 kraadi juurde sooja.
8. Võta tainas külmast ning murra sellest pisike tükike, vormi käte vahel piklikuks ning painuta kaardu.
9. Aseta sarveke küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jätka tegevust seni, kuni kogu tainas on ära kasutatud.
10. Küpseta u 20-25 minutit ehk seni, kuni sarvekesed on juba kuivad, kuid mitte pruunid. Nad võivadki esialgu veidi pehmed olla- seistes lähevad küpsised tunduvalt kõvemaks!
11. Lase neil veidike jahtuda, lao kausikesse või paki kellelegi kingituseks ning puista üle tuhksuhkruga!
Ma arvan, et need küpsised võiks kindlasti igale vanaemale meelepärased olla, kuna nad on just sellised mõnusad tee või kohvi kõrvale ampsamiseks sobilikud suussulavad sarvekesed!
Muidugi krõmpsutavad neid hea meelega ka emad, isad, lapsed, onud, tädid ning muud sugulased. Naabritest rääkimata ;)
No comments:
Post a Comment