Retsepti haarasin taaskord Aive Luigela "Hoidistest".
Vaja läheb:
- 1 peotäis nõgese- või spinatilehti
- Paras punt murulauku või rohelisi sibulapealseid
- 1 peotäis selleri- või petersellilehti
- 1 peotäis tilli
- 4-5 basiilikulehte
- 2 sl hakitud punet
- Pipart, muskaatpähklit
1. Lase nõgese- või spinalehed sõelal eelnevalt keevast veest läbi, nõruta ja haki peeneks.
2. Ülejäänud maitserohelised tükelda samuti hästi peeneks. Juhul kui roheline mass jääb kuiv, sega juurde vett.
3. Lisa veidike soola ja muskaati ning sega kogu rohelus kenasti läbi. Soola ei ole tarvis lisada.
4. Täida jääkuubikute vormid seguga, pressi hästi tugevalt kinni.
5. Pane maitserohelisega täidetud kuubikuvorm sügavkülma ning külmunult raputa kuubikud välja ja paki parajate portsjonitena ümber minigrippidesse, kilekottidesse või karbikestesse. Aseta tagasi sügavkülma.
6. Tarvita kuubikud ära poole aasta jooksul.
2 comments:
Oh jeerum, KUIDAS ma SELLEST noast unistan!
See on TÄIEGA tore nuga tõepoolest! Ei saagi aru, kuidas ma enne üldse ilma temata hakkama sain..:)
Post a Comment