Monday, August 16, 2010

Maitserohelisekuubikud

Sügisel ja talvel on kõige toredam sügavkülmast üks enda aias kasvanud ürtidest kokkupandud maitseainekuubikuke haarata ning supi sisse visata! Muidugi võib neid kasutada ka mõne muu vahva roa valmistamisel/maitsestamisel.


Retsepti haarasin taaskord Aive Luigela "Hoidistest".

Vaja läheb:
  • 1 peotäis nõgese- või spinatilehti
  • Paras punt murulauku või rohelisi sibulapealseid
  • 1 peotäis selleri- või petersellilehti
  • 1 peotäis tilli
  • 4-5 basiilikulehte
  • 2 sl hakitud punet
  • Pipart, muskaatpähklit
Tegutse nii:
1. Lase nõgese- või spinalehed sõelal eelnevalt keevast veest läbi, nõruta ja haki peeneks.
2. Ülejäänud maitserohelised tükelda samuti hästi peeneks. Juhul kui roheline mass jääb kuiv, sega juurde vett.

3. Lisa veidike soola ja muskaati ning sega kogu rohelus kenasti läbi. Soola ei ole tarvis lisada.


4. Täida jääkuubikute vormid seguga, pressi hästi tugevalt kinni.


5. Pane maitserohelisega täidetud kuubikuvorm sügavkülma ning külmunult raputa kuubikud välja ja paki parajate portsjonitena ümber minigrippidesse, kilekottidesse või karbikestesse. Aseta tagasi sügavkülma.


6. Tarvita kuubikud ära poole aasta jooksul.

Ürdisüdamed :)

2 comments:

J. said...

Oh jeerum, KUIDAS ma SELLEST noast unistan!

Kata said...

See on TÄIEGA tore nuga tõepoolest! Ei saagi aru, kuidas ma enne üldse ilma temata hakkama sain..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...