Tuesday, August 31, 2010

Õuna-sibulakaste

Õuna-sibulakastme näol on tegemist hästi lihtsasti valmiva maitsva hoidisega, mis peaks sobima imehästi nii liharoogade kui ka üleüldiselt praadide kõrvale ning ka leiva/saia peale määrimiseks. Juustuga on ta samuti suur sõber! Vähemasti minu arvates ;)


Retsept on muidugi jälle pärit Aive Luigela "Hoidistest".


Antud kogusest valmib 1,6 liitrit kastet
Vaja läheb:

  • 1 kg hapusid õunu
  • 500 g sibulaid
  • 5 sl riivitud ingverit (kuna mina ingverisõber ei ole, jätsin ta välja ning asendasin vaid 0,5 tl jahvatatud ingveriga)
  • 200-250 g suhkrut
  • 0,5 tl jahvatatud valget pipart
  • 1 kl õuna- või veiniäädikat
  • 0,5 tl soola
Tegtuse nii:
1. Haki õunad koos koorega.


2. Puhasta sibulad ning haki nemadki.
3. Vala õuna- või veiniäädikas keedunõusse, pane juurde kõik ülejäänud ained ja keeda tasasel tulel kaaneta nõus pidevalt segades paksuks. See võtab umbkaudu 30-35 minutit.


4. Tõsta kaste kohe ettevalmistatud purkidesse ning sulge õhukindlalt. Säilita jahedas.

Kaste on mõnusalt paks ja sibul krõmpsub toredasti hamba all!

Röstitud Saib + juust + õuna-sibulakaste = :P

2 comments:

Paula said...

Oh, kas meil on seda külmkapis veel? Tahaks ka proovida nii, et juust all ja see peal, nämmu :P

Kata said...

Kahjuks, Paulik, sai see, mis purki ei mahtunud ja tassikesse panime, üleeile hommikul otsa, aga kui me millalgi keldrist purgitäie toome, saad seda kohe kindlasti maitsta! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...