Ta tuli välja niivõrd maitsev, et kuna mul jäi veel pool purki oliive järele ning riiulis seisab ka veel üks avamata purgitäis kappareid, teen seda vormi kindlasti õige pea uuesti!
Tegemist on väga lihtsa ja kiire argiroaga, mida võib süüa nii koos mõne lihalisega või täitsa niisama! Kapparid on ülitoredad ning olenemata sellest, et ma ei ole kunagi eriline oliivisõber olnud, sõin neid siin roas täitsa hea meelega.
Värsked ürdid annavad roale samuti palju juurde. Kui neid aga parajasti ei leidu, võib värsked loomulikult ka kuivatatutega asendada. Minul oli ka valge veini äädikas just otsa saanud ning kasutasin tema asemel hoopis palsamiäädikat. Ajas asja väga edukalt ära.
Antud kogusest jätkub neljale näljasele
Vaja läheb:
- 1 kg kartuleid
- Peotäis värskeid kappareid
- 2 peotäit musti kivideta oliive
- 1 sl tüümianilehti
- Väike punt rosmariini
- 6 sl extra virgin'i oliiviõli
- 1 sl valge veini äädikat
- Soola, pipart
1. Kuumuta ahi 240 kraadini.
2. Keeda kartulid peaaegu pehmeks, nõruta ja poolita.
3. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga ning lisa sinna kartulid, kapparid, oliivid, ürdid, peaaegu kogu õli ja sool-pipar.
4. Sega, pigistades kartuleid veidi katki.
5. Sega ülejäänud õli äädikaga ja vala vormiroale. Küpseta 40 minutit.
No comments:
Post a Comment