See kogus sobib lahtikäiva 27 cm läbimõõduga koogivormi jaoks (kuid võib muidugi valmistada ka tavalises kinnises vormis)
Vaja läheb:
- 6 muna
- 2 kl suhkrut
- 2 kl jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit (või 1 tl küpsetuspulbrit, 1 tl söögisoodat ja 1 tl sidrunhapet)
- 200 g võid/margariini
- 4-5 kl õunatükikesi
- Kaneeli
1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga või määri vorm rasvainega.
2. Koori õunad ning haki pisemateks tükkideks.
3. Sulata pliidil või/margariin, jäta jahtuma.
4. Vahusta munad suhkruga.
5. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja sidrunhape. Ära unusta ka kaneeli!
6. Lisa sulatatud margariin ning jahusegu suhruga vahustatud munadele. Sega hästi läbi. Võid seda teha nii käsitsi kui ka miksri abil.
7. Lisa ka õunatükikesed. Sega veelkord.
8. Kalla tainas vormi...
...ning küpseta seni, kuni kook on pealt kenasti pruuniks läinud ning tikuga katsudes selle külge enam midagi ei jää. Mul kulus tema valmimiseks umbes 45 minutit.
9. Lase küpsetisel veidi jahtuda, eemalda ta vormist ning lõika sektoriteks või tükikesteks.
10. Lase hea maitsta! Piim ja tee on õunakoogi parimad kompanjonid! Ei saa muidugi ka kohvi kõrvale tõrjuda. :)
2 comments:
Tegine 1,5 kogusega suure plaadikoogi. Kuigi retseptist on raske aru saada, kus seda margariini kasutada, segasin ta lihtsalt taignasse. Kokku sai kõik suurepärane :) Aitäh!
Oi jah, täitsa minu viga, unustasin kirja panna, et see tuleks lihtsalt enne jahusegu vahustatud munadele hulka kallata- nii et tegutsesid täitsa õigesti ;)
Ole lahke!
Post a Comment