Friday, August 13, 2010

Mustasõstraketšup

Et viimasedki mustad sõstrad mahapudenemise käest päästa, võiks valmistada mõned purgikesed mustasõstraketšupit!

Sobib ideaalselt liha kõrvale, samuti võib teda lisada kastmetele ning kasutada lihatoitude maitsestamisel. Valmib vägagi väikese vaevaga! ;)


Retsepti nuuskisin taaskord välja Aive Luigela "Hoidistest".

Kokku sain 1,2 liitrit ketšupit
Vaja läheb:
  • 1 kg musti sõstraid
  • (Tšillipaprika)
  • 300 g suhkrut
  • 0,5 kl õunaäädikat
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl jahvatatud nelki
  • 0,5 tl jahvatatud muskaati
  • 0,5 tl jahvatatud pipart
  • Noaotsaga soola
Tegutse nii:
1.
Keeda puhastatud sõstraid 5 minutit ning püreesta saumikseriga. Kui kasutad tšillikauna, puhasta ta seemnetest, tükelda ja lisa marjadele enne püreestamist.

2.
Sega püreele hulka suhkur ja keeda pidevalt segades tasasel tulel 20 minutit.



3. Lisa ülejäänud maitseained vahetult enne keetmise lõppu.
4.
Tõsta ketšup väikestesse ettevalmistatud purkidesse, sulge õhukindlalt ja jahuta kiirelt. Säilita jahedas.

Lihale ta igatahes meeldis!

2 comments:

Lea said...

Väga maitsev värk!

Kata said...

Absoluutselt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...