Tuesday, August 10, 2010

Aedoakaunad tomatipürees

Aedube võib ka tomatipüreesse pista! See retsept tundus mulle kohe, kui teda Aive Luigela "Hoidistes" kohtasin, ülitore. Ja olen üsna kindel, et ta on ka maitselt täpselt nii hea, kui hästi ta lõhnas. Ja ta lõhnas hästi. Võiks lausa öelda, et kõige paremini! :)


Kokku sain 1,5 liitrit hoidist
Vaja läheb:
  • 1 kg vahaküpsuses aedoakaunu
  • 1 kg punaseid tomateid
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 tl tšillipaprikapulbrit või 2 toorest tšillipaprikat
  • 2 sl hakitud basiilikut
  • 1 sl soola
  • 1 sl suhkrut
  • Õli hautamiseks
  • Vett
Toimi nii:
1.
Keeda kiududest ja õieraost puhastatud aedoakaunad soolakas vees pehmeks ja lao purkidesse vaheldumisi hakitud küüslaugu ja basiilikuga. Mina lõikasin pikemad aedoakaunad ka veidi pisemaks, et neid hõlpsam purki laduda oleks.



2. Tomatipüree valmistamiseks pane sektoriteks tükeldatud tomatid õliga hauduma. Kui kasutad värskeid tšillipaprikakaunu, puhasta nad seemnetest, haki hästi pisikeseks ja pane pannile tomatile seltsiks.
3.
Lisa veidi soola, suhkrut ja paprikapulbrit.

4.
Pärast veidikest haudumist püreesta segu saumiksriga ning maitsesta soola, suhkru ja tšillipaprikapulbriga (kui toorest kauna ei kasutanud).



5. Vala oad üle kuuma tomatipüreega. Kuna mina panin purgid ikka üsna tihedasti ube täis, siis pidin püree allavajumist lusikavarre abil veidike hõlbustama, et kaunad ikka kenasti kaetud saaksid. Püreed jagus ülitäpselt.
6.
Pane segu ettevalmistatud purkidesse ja pastöriseeri 85 kraadi juures 30 minutit.



7. Sulge purgid õhukindlalt ja jahuta. Säilita jahedas.

Nüüdseks ootab modelliks olnud purk keldririiulil kätt, mis ta sealt haaraks, lahti keeraks ning kahvli sisse lööks :P

2 comments:

Mari said...

Tegin ka eile. Mul olid puudu paprika ja tšilli, aga asendasin selle tavalise pipraga. Ja oad lõikasin umbes väiksemateks tükkideks ja panin ka korraks tomatipüree sisse ja siis valasin kõik korraga purkidesse(Selline laiskade inimeste värk vist, et ei viitsi ube korralikult purki laduda). Ja värsket basiilikut oli mul ka vähe, lisasin natukene kuivatatud varianti ka.

Kokku tuli imehea! Aitäh retsepti eest! :)

Ja kommentaari panin alguses vale retsepti juurde:D

Kata said...

Väga vahva! Ole lahke!
Eks jah alati annab komponente asendada ja lihtsamaid-kiiremaid lahendusi leida ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...