Kuna kabatšokid on meie aiamaalapil kenasti vohama hakanud ja vanaema oma aiast meile ka veidike tikreid loovutas, otsusasingi proovida Aive Luigela toredast "Hoidiste" raamatust leitud kabatšoki-tikrisalati retsepti.
Ta tundus väga huvitav ja omapärane ning ega ma antud salatist esialgu midagi väga oodata osanudki. Lõpptulemus oli aga üllatavalt maitsev! Magus ja mõnusalt jõululine. Seda ilmselgelt tänu kaneelile, ingverile ning nelgile. Meile igatahes maitses väga.
Imeline on seegi, et kabatšoki-tikrisalatit võib kasutada nii magustoiduna nt kohupiima seltsis süües või hoopiski soolase prae kõrvale. Mina nimetaksin teda pigem isegi kompotiks. Heas mõttes :) Nii et kellel samuti aias kabatšokke ja tikreid vohab, siis julgen antud salatit küll kohe kindlasti soovitada! Keldririiul juba ootab teda!
Antud kogusest sain 6 pooleliitrist purgikest salatit
Vaja läheb:
- 2 kg kabatšokitükke
- 3 kl poolvalmis tikreid
- 100-200 g suhkrut (mina panin 0,75 kl ja see oli täiesti paras kogus)
- 2 sl hakitud aedmelissi-, naistenõgese- või piparmündilehti
- 1 sl purustatud vürtse (piment, nelk, ingver, kaneelikoor jt)
- 1 l vett
1. Keeda liiter vett suhkru ja vürtsidega 5 minutit. Vürtsid pane seejuures potti marli või riidetükikese sisse mähituna.
2. Pane kabatšokitükid keevasse maitsestatud vette, keeda tasasel tulel 5-10 minutit ning jälgi, et kabatšokk ei laguneks.
3. Lisa puhastatud tikrid, hauta aeglasel tulel 5-10 minutit. Eemalda vürtsikotike.
4. Tõsta kabatšokitükid ja tikrid vahulusikaga ettevaatlikult purki.
5. Lase vedelik koos maitsetaimedega korraks keema, kurna ja täida sellega ettevalmistatud purgid.
6. Sulge õhukindlalt ja jahuta kiirelt. Säilita jahedas.
No comments:
Post a Comment