Wednesday, August 4, 2010

Lihtsad kaerakakukesed

Jällegi ideaalne hommikune pudruasendus. Kaerakakukesed. Segad ained kokku, viskad ahju saad 20 minutit rahulikult oma hommikutoimetusi teha ja laua katta ning kohe kakukese ja kohvi kallale asuda. Väga mõnus ju ;)


Retsept on pärit Maire Suitsu retseptikogumikust "Säästlikult ja suupäraselt".

Mina kasutasin hapu piimatootena petti ning kuna avastasin hommikul, et üks kohalik hiir oli kogu juustu nahka pistnud, asendasin selle hoopiski Merevaiguga. Nüüd, retsepti siia kirja pannes avastasin lisaks, et õli olin hoopiski lisada unustanud. Kakukesed olid sellegipoolest väga maitsvad! Pealt ja alt mõnusalt krõbedad ning seest kenasti pehmed. Hommikukohvi kõrvale sobisid igatahes ideaalselt!


Umbes kaheksa mõnusa suurusega kakukest.
Vaja läheb:
  • 6 dl jämedaid eelröstitud kaerahelbeid (pole hullu, kui neid eelnevalt mitte röstida)
  • 1 tl soola
  • 1 tl söögisoodat
  • 4 dl haput piimatoodet või apelsinimahla
  • 1 dl riivjuustu
  • 3 sl õli
Lisasin ka rohkelt värskeid hakitud ürte. Basiilikut, punet ning tilli. Kellel aias või aknalaual samuti ürdiistandus on, võiks neid kohe kindlasti tainasse hakkida!

Kakuke valmib nii:
1. Sega ained tainaks.
2. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjakesed ning vajuta nad lamedaks.


3. Riputa pinnale veel mõned kaerahelbed.
4. Küpseta 225 kraadi juures ahju keskmisel siinil 20 minutit. Serveeri kuumalt.

Kaerakakukuhil

Kakukese läbilõige

2 comments:

Merike said...

Lahe blogi ja retsepte proovimiseks piisavalt.Kui sobib lisaksin su oma listile,et teinekordki keada,mis teoksil.

Kata said...

Tore kuulda, et meeldib! Muidugi võib lisada ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...