Retsept on pärit Maire Suitsu retseptikogumikust "Säästlikult ja suupäraselt".
Mina kasutasin hapu piimatootena petti ning kuna avastasin hommikul, et üks kohalik hiir oli kogu juustu nahka pistnud, asendasin selle hoopiski Merevaiguga. Nüüd, retsepti siia kirja pannes avastasin lisaks, et õli olin hoopiski lisada unustanud. Kakukesed olid sellegipoolest väga maitsvad! Pealt ja alt mõnusalt krõbedad ning seest kenasti pehmed. Hommikukohvi kõrvale sobisid igatahes ideaalselt!
Umbes kaheksa mõnusa suurusega kakukest.
Vaja läheb:
- 6 dl jämedaid eelröstitud kaerahelbeid (pole hullu, kui neid eelnevalt mitte röstida)
- 1 tl soola
- 1 tl söögisoodat
- 4 dl haput piimatoodet või apelsinimahla
- 1 dl riivjuustu
- 3 sl õli
Kakuke valmib nii:
1. Sega ained tainaks.
2. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjakesed ning vajuta nad lamedaks.
3. Riputa pinnale veel mõned kaerahelbed.
4. Küpseta 225 kraadi juures ahju keskmisel siinil 20 minutit. Serveeri kuumalt.
2 comments:
Lahe blogi ja retsepte proovimiseks piisavalt.Kui sobib lisaksin su oma listile,et teinekordki keada,mis teoksil.
Tore kuulda, et meeldib! Muidugi võib lisada ;)
Post a Comment