Retsept on muidugi jälle pärit Aive Luigela "Hoidistest".
Antud kogusest valmib 1,6 liitrit kastet
Vaja läheb:
- 1 kg hapusid õunu
- 500 g sibulaid
- 5 sl riivitud ingverit (kuna mina ingverisõber ei ole, jätsin ta välja ning asendasin vaid 0,5 tl jahvatatud ingveriga)
- 200-250 g suhkrut
- 0,5 tl jahvatatud valget pipart
- 1 kl õuna- või veiniäädikat
- 0,5 tl soola
1. Haki õunad koos koorega.
2. Puhasta sibulad ning haki nemadki.
3. Vala õuna- või veiniäädikas keedunõusse, pane juurde kõik ülejäänud ained ja keeda tasasel tulel kaaneta nõus pidevalt segades paksuks. See võtab umbkaudu 30-35 minutit.
4. Tõsta kaste kohe ettevalmistatud purkidesse ning sulge õhukindlalt. Säilita jahedas.
2 comments:
Oh, kas meil on seda külmkapis veel? Tahaks ka proovida nii, et juust all ja see peal, nämmu :P
Kahjuks, Paulik, sai see, mis purki ei mahtunud ja tassikesse panime, üleeile hommikul otsa, aga kui me millalgi keldrist purgitäie toome, saad seda kohe kindlasti maitsta! :)
Post a Comment