Saturday, March 5, 2011

Päikseline salat

Koos kevadpäikese ilmumisega tuleb otsemaid ka kõige maitsvamat, värskemat ja rõõmsavärvilisemat salati valmistama asuda!


Retsepti kohtasin raamatus "Frantsila talu köök", kuid muutsin veidike koguseid ning lisasin mandlipuru, mis teeb salati veelgi-veelgi paremaks!


Vaja läheb:
  • 2 keskmise suurusega porgandit
  • 1 õun
  • 1 paprika
  • 1-2 dl kodujuustu (võib asendada ka nt mozzarellatükikeste või fetakuubikutega)
  • 2 sl külmpressitud oliiviõli
  • Natuke sidrunimahla
  • Mett
  • Ürdisoola
  • Jahvatatud musta pipart
  • Peotäis peeneks jahvatatud röstitud mandleid
  • Kaunistuseks peterselli (kui seda parajasti aias leidub)
Päikseline salat valmib nii:
1.
Riivi porgand peenikeselt ja kooritud õun jämedalt.

2.
Haki paprika pisikesteks kuubikuteks.

3.
Lisa kodujuust, õli, mesi, sidrunimahl, maitse järgi soola-pipart, jahvatatud mandlid ning sega hästi läbi. Maitse ja lisa vajadusel veel soola/pipart.

4. Lase salatil mõni aeg (võimalusel terve öö) külmas seista ning asu sööma! Ta läheb iga päevaga aina paremaks!

Krõmps-krõmps :)

5 comments:

Unknown said...

Huvitav, kas see võiks kodujuustu asemel NT hoopis tofuga ka hea maitsta?

Kata said...

Kindla peale! :)

Unknown said...

Siis peab vist proovima!:D

Kata said...

Kahtlemata! :D

Muideks, ma usun, et salat on isegi ilma juustuliseta ülimalt nämma!

Unknown said...

Võib-olla tõesti. Proovin vist juba täna oma nahal järele:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...