Saturday, April 10, 2010

Röstitud lillkapsas

Röstisin täna lillkapsast!
Haarasin Maximast kaks nunnut väikest pead ning asusin tegutsema. Eelnevalt olen teda alati keetnud ning seejärel pannil kliide või riivleiva/saia seltsis wok-pannil pruunistanud, kuid seekordne variant oli palju parem! Ja ka möllamist tunduvalt vähem. Valmis pea märkamatult.

Röstitud lillkapsas oli lausa nii hea, et homme tuleb uuesti poodi kapsajahile minna.


Mida siis vaja läheb?
  • Lillkapsast
  • Oliiviõli (2-3 sl)
  • Veidike sidrunimahla (see pole aga üldsegi kohustuslik)
  • Küüslauguküüsi (mina panin 4 pisikest)
  • Soola
  • Pipart
  • Muid maitseaineid (mina lisasin tšillipipart, tilli, küüslaugusoola ning persilladet)
  • Soovi korral veidike riivjuustu
Ja kuidas toimida?
1. Pane ahi 250 kraadi juurde sooja ning kata plaat küpsetuspaberiga.
2. Pese ning vajadusel ka puhasta lillkapsas.
3. Haruta (lõika) ta pisemateks õisikuteks.
4. Sega kokku oliiviõli, sidrunimahl ja maitseained ning pressi hulka küüslauk.
5. Kalla õisikud oliiviõliseguga üle ning sega suuremas kausis ilusti läbi.
6. Vala kapsaõisikud ahjuplaadile ning küpseta umbes pool tundi, neid aeg-ajalt segades, et nad ikka igast küljest kenasti pruunistuda saaksid.
7. Võta ilusad röstunud lillkapsad ahjust välja ning riputa peale veidike riivjuustu.

Hakka kohe nosima! Nende juurde sobib väga hästi ka karrikaste lahjast majoneesist, maitsestamata jogurtist (hapukoorest), karrist ning veidikesest soolast. Kuid on superhead ka ilma mingi kastmeta. Nii soojalt kui külmalt.

3 comments:

J. said...

Niinii, väga hea mõte. Kui ma kunagi peaksin taas usaldama Hispaania lillkapsast osta, siis ehk proovin enne suve isegi ära...kuigi suure tõenäosusega ootan kodumaise lillkapsa valmimist ja siis asun seda vitsutama nii mis hirmus:D (sest lillkapsas rokib!)

Kata said...

Sul lihtsalt ei vedanud- hispaanlastel on sinuga ilmselgelt mingi kana kitkuda! Proovi uuesti, mina sain küll väga toredad nunnud magusad kapsapead :)

J. said...

Kes teab, äkki proovin ka. Sest teadupärast on juur- ja puuviljade kvaliteedi kõikuvus nagu õnnemäng- tänagi ostsin Maximast paar mangot, aga, võta näpust, üks oli täiesti mäda, kuigi ometigi olen sealt juba nädalaid täiesti korralikke mangosid koju vedanud. Njah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...