Friday, April 23, 2010

Kartuliomletipirukas

See omletipiruka retsept on jällegi pärit Anni Arro "Salatid, pirukad, suupisted" retseptikogust, kuid lisasin omalt poolt ka veidike koostisosi, et toredam ja värvilisem oleks :)
Aega läks küll umbes kolm korda kauem kui retseptis märgitud (15 minuti asemel umbes 45), kuid lõpptulemus oli hästi tore ja maisev ning till tõi ka olenemata õues valitsevast hirmsast kevadkülmusest ning vahelduva eduga sadavast vihmast suvetunde. Tore!

Omletipirukas on hea viis, kuidas kartulijääke ära kasutada ning valmib samuti vähese vaevaga. Sisse sobiks väga kenasti ka kala- või singitükikesed.

Vaja läheb:
  • 5 keedukartulit (keetsin koorega)
  • 5 muna
  • 1/2 klaasi piima
  • 50 g riivjuustu (mina tükeldasin suitsujuustu, sest suitsujuust on täiega lahe!)
  • Tilli, murulauku
  • Soola
  • Pipart
Omalt poolt veel:
  • Šampinjone
  • Paprikatükikesi
Tee nii:
1. Pane ahi 250 kraadi juurde sooja (retseptis oli mainitud küll 200 kraadi, kuid siis oleks pirukaga ilmselt veel kauem läinud).
2. Kui lisad šampinjone, hauta need pannil paprikatükikestega läbi.

3. Viiluta keedukartul ning lao õliga määritud ahjuvormi põhja.

4. Nende peale kalla pannil hautatud paprika ning seened koos hautamisvedelikuga.


5. Vispelda kokku munad, piim, juust, sool-pipar ning till.
6. Kalla munasegu kõige peale ning vorm ongi valmis ahju minema.

7. Küpseta seni, kuni ta pealt kergelt kuldseks tõmbub (ehk siis umbes 45 minutit).


8. Söö kohe soojalt koos värske tilli/rohelise sibula/murulaugu ning hapukurgiga!
Ketšup/tomatikaste sobib ka peale imehästi.

Till+muna+kartul= nämm

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...