Esimesel korral tegin seda lihtsalt soolaga ning lisasin hiljem veidi mett ja mustikaid, kuid täna hommikul otsustasin sisse hakkida banaani ning visata sekka ka mõned mandlid-maapähklid. Kuna sel juhul ei ole vaja mingit magusainet lisadagi. Banaan on ju niivõrd magus tegelane.
Igatahes peab tõdema, et odrajahupuder on TÄIEGA tore! Ja ma ei saa üldse aru, miks seda enam tänapäeval ei keedeta (odrajahust valmistatakse praegusel ajal põhiliselt karaskit, kui sedagi). Ta on selline hästi tore ja veniv ja...mina olen igatahes vaimustunud. Mul on vist uus lemmik-hommikupuder! :)
Enne retsepti peab ära mainima, et oleks kena, kui majapidamiseks leiduks selline vahva vidin nagu vispel, kuna jahu tuleb keevasse vette niimoodi puistada, et ta sinna tükiliselt ei jääks. Ta tuleks kohe hoogsalt laiali vispeldada. Esimesel korral sain selle ka lusikaga tehtud, kuid siiski jäid mõned tükid sisse (mis mind isiklikult küll vähimalgi määral ei häirinud, kuid kes perfektsust taga ajab..). Seega vispel on jahupudru korral väga hea abimees.
Aga lisan retsepti, millest kaks inimest kenasti söödud peaks saama.
Mida vaja läheb?
- 1,25 dl odra täisterajahu
- u 0,5 l vett
- 1 sl nisukliisid
- 1 sl jahvatatud linaseemneid või linajahu
- 1 banaan
- Peotäis pähkleid
- Soola
Tegutse nii:
1. Pane vesi keema.
2. Sega jahu, kliid ning jahvatatud seemned omavahel.
3. Tükelda banaan pisikesteks tükikesteks.
4. Kui vesi on keema läinud, lisa hoogsalt vispeldades/segades vaikselt jahusegu.
5. Keera kuumust veidi madalamaks ning keeda putru pidevalt segades 5-10 minutit, kuni ta selline toredalt paks ja veniv on.
6. Poole keetmise peal lisa ka tükeldatud banaan ning pähklid.
7. Kata pudrupott kaanega ning lase tal mõni minut seal all seista. Senikaua võid nt kohvi valmis teha!
8. Tõsta puder kaussidesse/taldrikutele ning pista kohe lusikas sisse! Mina riputasin loomulikult peale ka kaneeli ja see oli ikka täiega nämm!
3 comments:
Kuule, see on ju täiesti ideaalne! Minul on sama mure, et igasugused helbesegud ja -kombinatsioonid on läbi proovitud ning hing ihkaks nagu midagi uut, samas aga ei taha ka hommikupudru söömise heast tavast lahti öelda. Homme hommikul kohe proovin järgi selle me esivanemate lemmiku. Kõrvale ampsan ka oma just äsja valminud karaskit täiesti imetabase köömne-linaseemne-aniisiseemne toorjuustuga. Oder massidesse!:D
Ofkoors! Mina teen ka homme hommikul jälle :D Ja toorjuustu valmistasin ka nädalavahetusel- küüslaugu ja tilliga, ema oli päris vaimustunud :D Imelik, kui lihtne kõike tegelikult teha on..
Jap, mullegi tundub imelik, et ma juba varem oma meiereid käima pole lükanud, sest piimatooteid on tõepoolest lausa häbematult kerge teha:)
Post a Comment